Oricât de obosit ai fi seara și oricât de mult ți-ai dori să te bagi la culcare fără a te mai îngriji de ceva, rugăciunea de seară nu trebuie omisă.

 

Fie că alegi să rostești doar “Tatăl Nostru”, sau “Cuvine-se cu Adevărat”, o rugăciune cât de scurtă este foarte important să fie spusă. Tu alegi dacă să o spui cu glas tare sau în taină. Ideea este ca rugăciunea să fie concentrată, iar tu să te deconectezi pentru câteva minute și să simți cu tărie cuvintele pe care i le adresezi Divinității.

 

Este un moment în care stai de vorbă cu Dumnezeu și îi poți mulțumi pentru sprijinul acordat în timpul zilei, sau pentru hrana pe care ai avut-o în acea zi sau pentru simplul fapt că ești sănătos. Rugăciunea de seară are rolul de a îți aduce alinare și liniște sufletească, cât timp este rostită cu convingere.

Prin cercetarea lăuntrică pe care o facem seara asupra gândurilor, dorințelor, faptelor și cuvintelor noastre de peste zi, ajungem să ne cunoaștem patimile, neputințele și slăbiciunile. După ce conștientizăm unde am greșit, urmează mărturisirea lor sinceră înaintea lui Dumnezeu, sau „spovedania” noastră tainică prin care ne căim și cerem iertare de la Dumnezeu.

 

Rugăciuni de seară în 4 trepte

Prima treaptă

„Doamne, îţi mulţumesc şi te binecuvântez pentru că astăzi…” şi spui ce motive ai să-i mulţumești şi să-l binecuvântezi pe Dumnezeu pentru ziua respectivă, încheind cu „Amin!”.

 

A doua treaptă

„Doamne, ajută-mă să iert cum ierţi Tu, vino Tu în mine şi iartă pe…” şi îi spui pe cei pe care îi ai a-i ierta pentru ziua respectivă, care ți-au greşit ție și familiei tale în ziua respectivă, încheind cu „Amin!”.

 

A treia treaptă

„Doamne, iartă-mă pe mine pentru că…” și spui ce crezi că ai greșit cu fapta sau cu gândul și de-abia după aceea zici așa: „Și pentru astea iartă-mă, Doamne, pe mine așa cum și eu iert greșiților mei pentru că aşa ne înveți Tu, Doamne Dumnezeul nostru, în rugăciunea de căpătâi «Tatăl nostru». Amin!”.

 

A patra treaptă

„Doamne ajută-mă, că mâine vreau să…”, şi aici, la ultima treaptă spre iertarea lui Dumnezeu, spui ce dorinţe noi ai pentru ziua ce urmează.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *