Puterea rugăciunii este fără egal. Indiferent pentru ce te rogi, pentru mulțumire, pentru iertare sau pentru anumite lucruri de care ai nevoie în viață, rugăciunea este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face dimineața, imediat ce te-ai trezit. În acest fel, vei vedea că vei dobândi mai multă putere și energie pentru ziua ce tocmai a început.

 

Rugăciune de dimineață către Dumnezeu – varianta 1

”Deschizând ochii sufletului meu cu puterea Ta, Dumnezeul meu, se cuvine să-mi deschid şi uşa inimii mele, şi precum m-am sculat din patul în care zăceam ca un mort; aşa trebuie să mă scol din patul fărădelegii şi al nemulţumirii în care zac mort eu, leneşul. Drept aceea, Îţi mulţumesc, Domnul meu, că m-ai păzit întreg şi viu în această noapte şi mai vârtos că n-am căzut în vreun păcat cu Darul Tău.

Văd, Doamne, că a început ziua a se lumina, întru care pot vedea multe nestatornicii şi sminteli, pot să simt multe ispite, să întâmpin multe pricini ca să cad în păcate şi în nevoi de moarte. Cum voi putea scăpa de acelea de nu-mi vei ajuta Tu, care eşti puterea mea?

Pentru aceasta Te rog, Dumnezeul meu, să-mi ajuţi şi să-mi dai Darul Tău cel Sfânt, pentru că aflându-mă împreună cu el, acesta mă va păzi să nu cad în vreo greşeală şi va face ca să-Ţi fiu plăcut întru toate lucrurile mele. De acum hotărăsc să nu fac niciun lucru care să nu fie spre bucuria Ta şi spre folosul meu. Şi ca să pun început bun din începutul acestei zile, Îţi depun Ţie toate gândurile mele, toate cuvintele mele, toate poftele mele şi toate lucrurile mele, să le povăţuieşti cu înţelepciunea Ta şi să le tocmeşti după judecata dreptăţii Tale. Şi-Ţi făgăduiesc cu adevărat, cum că voia mea nu se va mai despărţi de Voia Ta, numai să mi se descopere.

Pentru aceasta Te rog, să mă întăreşti în voinţa Ta ca un Preaputernic, ca să păzesc şi să săvârşesc aceste făgăduieli ale mele, spre cuvântarea de mărire a Împărăţiei Tale şi spre folosul sufletului meu. Amin!”

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *