Calculatoarele ne fac viața mai ușoară, dar tot ele sunt cele care ne pot crea mari probleme de sănătate. Asta dacă nu vom adopta poziția corectă când stăm pe scaun la birou. Iată ce trebuie să facem ca să nu ne îmbolnăvim.

Nu stați cocoșați!

Unul dintre lucrurile cu care se confruntă tot mai multe persoane este faptul că stau cocoșați pe scaun, atunci când lucrează. În plus, specialiștii spun că cel puțin la o jumătate de oră, trebuie să ne ridicăm și să facem mișcare.

VEZI AICI cea mai bună poziție de somn pentru a reduce durerile de spate

La cei care stau mult pe scaun la birou pot apărea dureri de ceafă, spate și mijloc. Corect este să stăm într-o poziție în care se formează un unghi de 90 de grade între spate, picioare şi genunchi.

În acest fel, gâtul nu va fi niciodată aplecat în față și nici în spate. Mai mult, trebuie avut grijă ca atunci când lucrați la calculator, ecranul acestuia să fie așezat la nivelul ochilor. Pentru a evita apariția durerilor de șezut, este indicat să aveți sub picioare o cutie. Nu uitați că o poziție incorectă poate aduce cu sine afecțiuni ale coloanei vertebrale şi ale articulaţiilor coapsei, genunchiului şi gleznei.

Felicia Iederă

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *