Durerile de spate sunt principala cauză de dizabilitate, in lume.

Iată câteva aspecte despre durerile de spate:

• 80% dintre oameni vor suferi dureri de spate, cândva în viața lor.

• Durerile de spate reprezintă al 3 – lea motiv pentru vizitele la medic.

• Majoritatea cazurilor de dureri de spate nu se atribuie unor afecțiuni medicale, ci modificărilor mecanice bruște ale structurii spatelui

• Numărul persoanelor cu handicap, din cauza durerilor inferioare de spate a crescut cu 54% între 1990 și 2019.

4 POZIȚII DE SOMN PENTRU A SCĂPA DE DURERILE DE SPATE

Dureri de gât şi spate

Dormitul pe spate împarte greutatea în fiecare parte a corpului. În acest fel, evitaţi presarea mai intensă a zonelor sensibile, cum ar fi gâtul şi partea superioară a spatelui. De asemenea, este o poziţie recomandată pentru alinierea coloanei vertebrale şi a organelor interne. Poziţionarea unei perne pentru a vă sprijini gâtul şi o alta pentru sprijinirea genunchilor ajuta la menţinerea curbei naturale a coloanei vertebrale, scrie brightside.me

Dureri de-a lungul coloanei vertebrale

Aceasta este o poziţie de dormit potrivită persoanelor care de obicei dorm pe burta. Aşezaţi o pernă sub partea superioară a pelvisului, dar asiguraţi-vă că este una subţire. Aceasta vă va îndrepta coloana, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Dacă problema nu a fost rezolvată, încercaţi să renunţaţi la perna de sub cap.

Dureri ale mijocului

Când dormiţi pe o parte, forţaţi coloana vertebrală să se curbeze într-o poziţie nefirească, adăugând greutate suplimentară în partea inferioară a spatelui. În acest caz, este recomandat să vă îndoiţi genunchii uşor în sus şi să poziţionaţi o pernă între aceştia.

Dureri lombare

Dacă suferiţi de dureri în zona lombară, dormitul într-o poziţie înclinată vă poate ajuta. Acest lucru va scădea presiunea la nivelul zonei afectate. Poziţionaţi o pernă sau două la spate pentru a crea suficient sprijin pentru curbura naturală. Pentru mai mult confort, aşezaţi două perne sub genunchi şi picioare.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *