Rugăciunea la Cuvioasa Maica Melania – Azi, ultima zi a anului, Biserica Ortodoxă o cinstește pe Cuvioasa Melania, cunoscută pentru rugăciunile aducătoare de bunăstare și iertare.

Rugăciunea la Cuvioasa Maica Melania – Iată mai jos textul rugăciunii care se rostește azi!

”Sfanta Preacuvioasa Maica Melania, roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

La inaltimea preacuratei desavarsiri te-ai suit, fericita Sfanta Melania, si ai intrecut cetele celor fara materie, apropiindu-te de dorirea cea adevarata; iar acum te veselesti de izvorul bunatatilor si noi toti te fericim.

Sfanta Preacuvioasa Maica Melania, roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

Impreuna cu cetele sihastrilor care s-au nevoit si si-au ucis patimile, te veselesti privind fara acoperire la stralucita fata a lui Dumnezeu, pe care mai inainte o aveai prin inchipuirile mintii, Sfanta Melania, pururea – laudata.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh

Umbland pe cararea cea stramta, ai ajuns la latimea cea desfatata a Raiului, unde este bucuria celor ce praznuiesc si pomul vietii; de pretutindeni adu-ti aminte si de noi, cei care savarsim pomenirea ta.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Cel ce cu frica este purtat pe umeri de heruvimi, acum sade in brate de Fecioara curata si cu scutece este infasat Cel ce dezleaga lanturile rautatilor noastre; si ca un prunc cu lapte este hranit , Cel ce hraneste toata suflarea.

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Amin!”

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *