Din ce în ce mai des, vizităm medical stomatolog cu grave probleme ale gingiilor, datorate periuței de dinți. Iată cum trebuie să dezinfectați periuța, pentru că este o sursă importantă de bacterii.

Folosiți apă de gură

Potrivit Asociației Naționale a Medicilor Dentiști, orice persoană ar trebui să-și schimbe periuța de dinți de cinci ori pe an. Chiar și atunci când cumpărați o periuță nouă, e absolut necesar ca aceasta să fie dezinfectată.

O soluție foarte bună pentru dezinfectarea periuței de dinți este apa de gură, care conține substanțe ce ajută la igienizare. În consecință, se recomandă să lăsați periuța o oră, două, într-un pahar cu apă de gură. Un alt agent bun de dezinfectare este apa oxigenată. În acest sens, se lasă periuța câteva ore în apă oxigenată, iar ulterior se va clăti foarte bine cu apă rece. Microbii pot fi distruși și de apa clocotită, iar periuța va fi totodată curățată și de depunerile de pastă de dinți. După ce ați lăsat periuța să se răcească puțin, se pune pentru câteva minute în apă de gură.

Felicia Iederă

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *