Chiar dacă aroma sa persistă nu ore, ci chiar zile după îngurgitare, asta nu-i împiedică cu nimic pe toți care l-au gustat măcar odată, să-l iubească. Iată care sunt cele mai gustoase și totodată inedite rețete de mujdei de usturoi.

Spumă de usturoi ca în Transilvania

Ingrediente: o căpățână de usturoi, 6 linguri cu ulei, 2-3 linguri cu oțet, sare, apă plată sau minerală.

Mod de preparare: Curățați usturoiul și pisați-l foarte fin, apoi amestecați cu puțină sare. Adăugați jumătate din cantitatea de ulei și frecați bine usturoiul cu o lingură de lemn, până se transformă într-o spumă albă. Încorporați oțetul, puțină apă și restul de ulei. Mujdeiul trebuie să iasă alb și cremos, asemănător unei înghețate.

Aioli

Ingrediente: 2 gălbenușuri de ou, 300 ml ulei, 4-5 căței de usturoi, 1 linguriță cu muștar de Dijon, 2-3 linguri cu oțet de vin, sare, piper.

Mod de preparare: se curăță și se toacă fin usturoiul. Se pisează usturoiul pastă cu sare și câteva picături de ulei. Folosiți mojarul sau dacă nu aveți folosiți latul unui cuțit și o linguriță cu sare. Frecați usturoiul cu latul cuțitului pentru a obține o pastă fină. Amestecați gălbenușurile cu muștarul. Adăugați treptat, omogenizând constant, la fel ca maioneza, uleiul. La sfârșit, încorporați oțetul. Adăugați usturoiul. Asezonați cu sare și piper. Puneți la rece câteva minute pentru a se omogeniza aromele. Sosul aioli se folosește alături de cărnuri și legume fierte sau la cuptor.

Felicia Iederă

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *