Bunicii sunt o comoara in viata noastra. Ei indeplinesc un rol de neinlocuit in dezvoltarea copilului. Piloni ai intelepciunii si a surselor de sprijin, au o intelegere unica a istoriei si traditiilor familiei. Ii iubesc pe nepotii lor cu o afectiune neconditionata care se potriveste cu cea a propriilor parinti ai copilului si, desi unele familii sunt separate prin distanta sau circumstanta, fiind capabili sa se conecteze cu un nepot incurajeaza frecvent o relatie care poate influenta un copil sa defineasca valori, sa infloreasca in sine.Bunicii sunt parintii rabdatori, cu mintea odihnita si mai inteleapta.

Noaptea de joc in familie cu bunicii poate fi o experienta distractiva si unificatoare, prezentand nepotii jocurilor de carti sau de masa pe care altfel nu le-ar fi invatat. Desi la inceput nepotii se pot simti coplesiti de strategiile superioare ale bunicilor lor, ii poate conduce si pe ei sa stapaneasca provocarea, dezvoltand incredere in sine si autonomie. Este extrem de benefic pentru familii sa aloce timp pentru a se distra si chiar si dupa ce devin adulti, multi oameni privesc cu drag amintirile din copilarie pe care le joaca cu bunicii lor, scrie wawlist.com.

Influenta pozitiva pe care bunicii o pot avea asupra dezvoltarii nepotilor lor este profu-nda. Oferind dragoste si indrumare, impartasind intelepciune, transmitand traditii si facand amintiri, bunicii pot lasa in urma o mostenire pe care nepotii lor o vor pretui pentru tot restul vietii.

Vacantele cu bunicii sunt perfecte din toate punctele de vedere. Mai ales, pe plan culinar. Bunicii ii rasfata de obicei pe cei mici cu tot felul de bunatati preferate.Ei gatesc „dumnezeieste”.Abia asteapta sa auda ca vin nepotii sa-si petreaca vacantele cu ei, pentru a le face toate poftele.Exista ceva magic in ceea ce priveste relatia dintre bunici si nepoti, iar beneficiile sunt abundente.

Relatia dintre copii si bunicii lor este ceva ce va tine pentru totdeauna. Cand sunt adulti, isi vor aminti iesirile speciale, mesele preferate, traditiile de sarbatori, chiar si mirosurile familiare si multe altele.Amintirile pe care le creeaza impreuna vor fi unele dintre cele mai indragite si le creeaza in oameni mai buni in acelasi timp.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *