Va indemnam sa cumparati romanesti, sa alegeti atent ce puneti in cos si sa sustineti afacerile romanesti, cele care creeaza locuri de munca si contribuie la bugetele locale din care, mai departe, se asigura bunul mers al comunitatilor nostre, fie ca este vorba despre scoli, despre pensii, despre infrastructura si multe altele.

Doctorul Mihai Petcu este fermierul care a construit ceea ce astazi numim Agroindustriala Pantelimon, singura ferma de vaci de lapte ramasa din jurul Capitalei. Medic veterinar cu multa experienta, scrie romaniamatinal.ro.

Mihai Petcu este cunoscut ca fiind un nationalist convins care in ciuda tuturor ofertelor pe care le-a primit in ultimii ani a ales sa nu isi vanda afacerea si sa continue sa produca lapte romanesc.

Consumatorul trebuie sa aiba acces la produse proaspete

Pana la urma acest lucru este cel care ar trebui sa primeze si este motivul care a stat la baza modificarilor aduse la Legea 321/2009. In opinia crescatorului de bovine de lapte, produsele romanesti sunt foarte calitative si au o trasabilitatea clara, lucruri care ar trebui sa primeze atunci cand consumatorul alege un produs.

”Pana la urma aceasta legiferare a produsului romanesc in supermarket (referitor la modificarile aduse Legii 321/2009 orivind comercializarea produselor alimentare – n.r.) este daca pot spune asa o pornire intrinseca din sufletul meu de roman.

Este pana la urma o normalitate, mai ales in contextul in care consumatorul trebuie sa aiba acces la produse proaspete.

Am certitudinea ca produsele autohtone din punct de vedere gustativ, dar mai ales din punct de vedere al beneficiilor pentru sanatate sunt cele mai bune pentru ca se cunoaste trasabilitatea lor.

Ne-am nascut si am evoluat odata cu calitatea acestor produse”, a declarat pentru Agrointeligenta
www.agrointel.ro doctorul Mihai Petcu, proprietarul Agroindustrialei Pantelimon, ramasa singura ferma de vaci din jurul Capitalei.

Este obligatia noastra sa consumam produse romanesti

Calitatea extraordinara a produselor romanesti este cunoscuta si atestata si de europeni. De fiecare date cand ajung in Romania si mananca din produsele noastre, acestia se conving ca avem alimente care ar putea face concurenta celor mai scumpe bunatati din lume.

”Calitatile gustative ale fructelor, legumelor, branzeturilor noastre sunt unele greu de descris in cuvinte.

In aceste produse sunt inmagazinate toata istoria noastra, toate traditiile si obiceiurile noastre culinare. Un exemplu este si faptul ca, un american, de profesie bucatar a venit in Romania, a gustat din produsele noastre si a luat decizia sa se mute in tara noastra.

Asta spune multe despre calitatea acestor produse.

Faptul ca sunt ale noastre si le stim trasabilitatea suntem cu atat mai mult obligati ca romani, sa consumam cu precadere produsele noastre.

Cred ca pana la urma romanii se vor sensibiliza si vor face acest lucru din dragoste de tara si din necesitatea de a avea la masa produse de o calitate exceptionala”, sustine crescatorul de animale din judetul Ilfov.

Suntem sufocati de mizeriile Europei

Acest lucru este demonstrat in ultimul timp de tot felul de produse europene care sunt retrase de pe piata romaneasca, din cauza neconformitatilor identificate.

”Este pacat ca am decazut atat de mult si am ajuns sa fim sufocati de mizeriile pe care

Europa le aduc la noi in tara, produsele europene care ajung la noi nu sunt cele mai bune calitativ, lucru demonstrat si de faptul ca recent s-au retras de pe piata cantitati importante de oua cu salmonela din Polonia.

Ce sa mai zicem de acele produse care sunt scoase din rezervele nationale si care apoi ajung la noi pe piata la un pret destul de mic.

Poporul roman a ajuns sa manance carne produsa acum 25 de ani.

Este pacat ca, in conditiile exceptionale pe care le are Romania, de a produce furaje, de a creste animale si de a aduce prin asta bani la bugetul national, agricultura a devenit o indeletnicire pe cale de disparitie, la fel ca si produsul romanesc”, si-a exprimat dezamagirea fermierul roman.

”Continuati sa produceti” – mesaj pentru producatorul roman

Doctorul Mihai Petcu isi doreste ca producatorul roman sa reziste in continuare pe piata si spera ca nationalismul sa primeze atunci cand consumatorul ajunge la raft.

”Catre producatorul roman mesajul este cam eliptic cam schiop, pentru ca cei care produceau in Romania au disparut intr-un mare procent.

Faptul ca mai avem un milion, fata de 7 milioane de vaci cat erau la Revolutie, faptul ca am ajuns la lucruri de necrezut, o vaca se vinde cu 2 lei kilogramul in viu sau un porc cu 3 lei, acest lucru face ca mesajul meu pentru producator sa se rezume la a rezista pe piata, chiar si in aceste conditii.

Lucrurile se vor schimba radical in momentul in care consumatorul va constientiza importanta pe care o are decizia lui de a cumpara un produs autohton in detrimentul unui adus din UE”, le transmite doctorul Petcu, producatorilor romani.

”Cumparati produse romanesti, nu imbogatiti fermierii europeni”- mesaj pentru consumator

Mesajul pentru consumatori este mai mult decat graitor, este important sa cumparam si sa consumam produse romanesti, pentru ca numai asa fermierul roman poate rezista pe piata europeana.

”Pentru consumator am un singur mesaj: consumati produse romanesti a caror trasabilitate il cunoasteti, pentru ca asa aveti o garantie unui produs proaspat.

Cumparand o rosie romaneasca aveti certitudinea ca mancati o rosie crescuta in pamant si nu una pe vata minerala.

Cumparand produse autohtone ajutati la cresterea profitabilitatii afacerilor romanesti in agricultura, aduceti bani la bugetul national.

In schimb daca cumparati un produs adus din Europa contribuiti la imbogatirea unui alt stat, in timp ce noi vom ajunge sa nu mai producem nimic”, a declarat pentru Agrointeligenta-Doctorul Mihai Petcu, proprietarul Agroindustrialei Pantelimon, ramasa singura ferma de vaci din jurul Capitalei.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *