Tineti-va cat puteti de strans de vesmantul Marii noastre Stapane, ca sa va ajute. Fie ca Maica Domnului, care este Maica cea mult iubitoare a intregii lumi, sa va ocroteasca pe voi pe toate si toata lumea!

***

Cum ne ocroteste Maica Domnului

– Gheronda, spuneti-ne ceva despre cum ne ocroteste Maica Domnului.

– Sa va povestesc o intamplare care s-a petrecut in Rusia. Doua manastiri vecine dintr-o regiune a Rusiei erau despartite de o linie de cale ferata. Odata, la hramul uneia dintre manastiri au venit si monahii de la cealalta manastire, care s-au imba tat la masa de hram. Intorcandu-se la manastirea lor, monahilor li s-a facut somn. Asa ca s-au culcat intre liniile de cale ferata si, b eti fiind, au adormit indata, scrie produsemanastiresti.ro.

Atunci Maica Domnului s-a aratat sefului de gara si i-a spus: „Pe porcusorii mei ii va ta1a trenul”.

„Ce insemna asta?”, se intreba acela, „Ce porcusori va ta1a trenul?”.

Insa Maica Domnul i s-a aratat a doua oara si i-a spus la fel: „Pe porcusorii mei ii va ta1a trenul”. „

Bre, ce porcusori?”, se tot intreba seful de gara. Credea ca este vreo turma de porci printre sinele de cale ferata. A mers sa vada ce este si i-a gasit pe acei monahi dormind. A apucat sa-i trezesca inainte de a trece trenul, care i-ar fi sfarsit. Vedeti, Maica Domnului, ca o Mama buna, ii ocroteste si poarta de grija si de copiii ei cei neastamparati. ‘ ‘

Extras din Cuviosul Paisie Aghioritul – Despre rugaciune, Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2013, p. 87-88

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *