Crucea este un simbol al credinței creștine. Aceasta nu este o decorațiune, ci un simbol sacru, iar atitudinea față de aceasta ar trebui să fie adecvată.

Dar, mulți oameni, nu au nici cea mai mică idee despre cum ar trebui să aibă grijă de acest obiect.

Acest articol te va ajuta să înțelegeți acest aspect!

Alegerea unei cruci

Aderarea la credință presupune purtarea constantă a unei cruci. Având în vedere că acesta este un simbol foarte personal, preoții recomandă să refuzi să cumperi cruci mari și scumpe, cu pietre prețioase. Crucea ar trebui să fie cea mai comună și complet discretă. Un astfel de simbol nu este un element de lux și nici un motiv de laudă. Nu ar trebui să te lauzi cu ea, în societate, și nu ar trebui să fie expusă vederii tuturor. În plus, crucea trebuie să fie de dimensiuni mici, deoarece o cruce mare este de prost gust și nu îți va dovedi niciodată că ai credința mai puternică…

Ce nu se poate face cu o cruce

Să o cumperi dacă nu simți sau nu ai nevoie de ea

În timpul ritualului de botez, preotul atârnă o cruce obișnuită la gâtul copilului. Un astfel de simbol trebuie să fie întotdeauna purtat pe pieptul copilului. Este imposibil să cumperi o cruce mai frumoasă și mai scumpă ca cea dăruită de preot. Dacă crucea ta este ruptă, trebuie într-adevăr să fie schimbată.

Să nu sfințești crucea

Valoarea crucii nu constă în crucifixul care simbolizează suferința lui Hristos, ci în faptul că este sfințită în timpul unei ceremonii speciale. Datorită acestei slujbe, crucea devine cel mai puternic talisman al omului și simbolul faptului că forțele superioare îl protejează de nenorociri .

Să porți o cruce peste haine

Atributul considerat al credinței este numit purtător, deoarece crucea se poartă pe piele și, prin urmare, sub îmbrăcăminte. Aceasta este o regulă neclintită care trebuie respectată de toți creștinii.

Scoți crucea fără a fi nevoie

Crucea servește ca talisman pentru o persoană botezată, dar numai atunci când este pe trup. Prin urmare, nu este recomandat să o scoți pentru niciun motiv anume. Strămoșii noștri, chiar și în timpul unei băi, nu se dezlipeau de cruce. Și, dacă într-adevăr trebuie să o scoți, nu uita să citești o rugăciune.

Iată ce rugăciune trebuie să spui:

„Îngerii din cer, în chip nevăzut, înconjoară cu frică Crucea cea de viață purtătoare și, văzând-o că dă credincioșilor acum har de lumină dătător, cu strălucire, se spăimântează și stau zicând către dânsa unele ca acestea:

Bucură-te, Cinstită Cruce, păzitoare a lumii; Bucură-te, slava Bisericii;

Bucură-te, că ești dumnezeiesc așternut picioarelor;

Bucură-te, că te-ai așezat spre închinarea tuturor;

Bucură-te, pahar plin de curată băutură;

Bucură-te, luminător al strălucirii celei de sus;

Bucură-te, Cinstită Cruce, păzitoare a creștinilor!

Amin!”

Porți crucea pe un lanț

Există opinii diferite cu privire pe ce ar trebui să fie purtată crucea. O dată, spunem că nu există o interdicție fundamentală privind utilizarea lanțului. Doar efectuând ritualul botezului, crucea este, de obicei, atârnată pe ață. Și dacă schimbi ața, cu un lanț, în special din metal prețios, acesta va arăta ca mândrie și laudă, pe care am menționat-o puțin mai devreme. Astfel de acțiuni nu sunt încurajate de biserică.

Combini o cruce cu amulete

În plus față de crucea pe șir nu ar trebui să fie nimic extra. Pentru a se agăța de ea, orice amulete sau simbolism zodiacal este inacceptabil. Toate aceste lucruri sunt considerate superstiții și sunt corect respinse de biserica creștină.

Arunci o cruce ruptă

O cruce ruptă nu trebuie aruncată în coșul de gunoi. Acesta este un obiect sacru, iar simbolurile credinței nu trebuie aruncate într-o grămadă de gunoi. O poți ține în casă sau o poți duce la Biserică.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *