Cu siguranta, Oana Pelea nu ne mai surprinde cu patriotismul ei, deoarece ne este foarte bine cunoscut cat de mult iubeste aceasta tara.

Iata ce a tinut sa precizeze tuturor romanialor, care isi iubesc la fel de mult patria, cum o face ea.

“Trebuie sa reincepem sa iubim Romania. Sa reinventam Romania pe care sa o putem iubi si admira. Depinde de fiecare dintre noi. Eu nu fac politica, nu e treaba mea, nu ma pricep. Nu ma intereseaza. Cred insa, ca trebuie sa ne reindragostim de pamantul asta binecuvantat. Daca iti injuri tara de dimineata pana seara e ca si cand te-ai injura in oglinda! Iubirea de mama poate fi desueta? Sau iubirea fata de copilul tau e desueta? Vi se pare desuet respectul fata de sine? Cum sa devina desuet un sentiment esential? Oriunde am merge in lumea asta mare purtam pe talpile sufletului nostru pamant romanesc. Pe fruntea noastra e scris “roman”. Nu credeti ca trebuie sa facem ceva ca sa devenim mandri de acest nume?”

Intotdeauna altcineva e de vina si nu noi…

“Glumesc de multe ori si spun ca daca ai scoala numita Romania inseamna ca te vei descurca oriunde in lume… Si e adevarat. Aici parca e totul mai greu. Mai complicat. Mai incurcat. Ai senzatia ca trebuie sa impingi vagoane ca sa urnesti ceva… Si de aici acest sentiment de constructie pe nisip. O luam tot timpul de la capat… De ce e asa? Din cauza noastra. Din cauza mea. Cineva trebuie sa-si asume vina. Iata: din cauza mea! Imi asum eu responsabilitatea, pentru ca m-am saturat sa tot aud ca e vina altora. Intotdeauna altcineva e de vina si nu noi… Daca toti ne-am gandi real unde gresim fiecare dintre noi, cu ce am putea imbunatati fiecare situatia, am avea o alta Romanie. Daca afirmatia “e din vina mea” ar deveni brand de tara, nu credeti ca am avea de castigat? Eu cred ca am avea o alta Romanie!”

Tinerii au nevoie sa li se spuna ca e nevoie de ei.

“Tinerii nu au nevoie de sfaturi. Au nevoie sa li se acorde respect si iubire. Sa li se spuna ca e nevoie de ei. Avem tineri exceptionali care nu simt ca sunt sprijiniti. Avem tineri care au probleme mari de comunicare, probleme ce vin din neiubire si lipsa de educatie, avem tineri dezorientati care ar avea nevoie barem de intelegere. Lucrurile sunt mai complicate… E usor sa acuzi si sa judeci pe altcineva, e mult mai greu sa incerci sa-l intelegi si sa incerci sa ajuti… Din pacate la noi, nici vorba de a ajuta… Daca cineva reuseste avem doua optiuni: ori incercam sa profitam la maxim de succesul lui strict in interesul nostru si in detrimentul lui, ori ii blocam succesul! E un adevar, il traim cu totii. Si e un pacat, pentru ca asa pierde toata lumea si nu castiga, de fapt, nimeni nimic!”

Un zambet in loc de o palma!

“Atunci cand cineva face un gest frumos, ar fi atat de bine sa primeasca un semn de la cei din jurul lui ca aceasta este calea… Ar fi asa de bine sa fie incurajat si sa primeasca un zambet in loc de o palma! Daca cineva te loveste cu rigla peste maini atunci cand inveti sa canti la pian, o sa te raneasca si o sa te faca sa urasti pianul si solfegiile. Dar daca cineva te incurajeaza si iti spune ca e bine, chiar daca nu e exceptional, capeti curaj si teama dispare. Asta e iubirea: un exercitiu constant.”

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *