Nu există femeie care să nu fie îndrăgostită de pantofi și să nu-și dorească cât mai multe perechi. Dar oare știți că cei mai scumpi pantofi din lume sunt creați de o româncă? E adevărat că și prețul este pe măsură: 17 milioane de euro.

Pantofii au garanție pe viață

Maria Majari este designerul român care se mândrește cu cea mai mare realizare: pantofii cei mai scumpi din lume. Este vorba de pantofii Passion Diamond, care sunt garantați pe viață, pielea din care sunt confecționați fiind schimbată ori de câte ori va cere proprietarul.

Pantofii sunt din aur și diamante (două diamante de 15 carate puse pe partea din față și alte 235 diamente mici pe marginea pantofului) iar pentru ca aceștia să fie realizați s-a muncit nouă luni. Cât privește prețul, acesta este uimitor: 17 milioane de euro.

Din categoria celor mai scumpi pantofi ai lumii face parte și pantofii Rita Hayworth, cu diamante, rubine și safire, al căror preț se ridică la 3 milioane de dolari. Doar… 565 de diamante și piele italiană au pantofii purtați de Alison Krauss la Gala Oscar din anul 2004 și costă 2 milioane de dolari.

O altă pereche de pantofi a fost create pentru finala unui sezon al emisiunii Americats Got Talent. Aceștia au încrustate în aur alb peste 14.000 de diamante iar pentru confecționarea lor s-a lucrat un an. Cu totul ieșiți din comun sunt pantofii în a căror fundă fixate în vârf se găsesc pietre prețioase luate dintr-o pereche de cercei care a aparținut celebrei Marilyn Monroe.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *