Să fie doar bărbații trecuți de prima tinerețe afectați de căderea părului? Cauzele pierderii părului la bărbați sunt numeroase, iar oamenii de știință luptă să descopere adevărul.

Și adolescenții pot rămâne fără podoaba capilară

Mitul potrivit căruia doar bărbații în vârstă sunt afectați de căderea părului a fost demontat, pentru că în realitate, există și adolescenți care vor începe să rămâne fără păr chiar din adolescență sau odată ce ajung la vârsta de 30 de ani. Și, cu cât un bărbat trece printr-o asemenea situație la o vârstă fragedă, cu atât rezultatul final va fi unul nedorit.

Un studiu din Germania realizat în 2005 susține că gena vinovată de chelire nu are legătură cu tata, cum s-ar crede, ci cu mama. Pe de altă parte, există și alte studii care afirmă că boala căderii părului este moștenită de la ambii părinți. Se pare că și folosirea în exces a gelului dar și a altor produse de păr contribuie la căderea acestuia, vinovate fiind chimicalele din aceste produse.

Dar încă nu există o confirmare a acestei teorii. Un alt mit spune că trebuie să ne tundem părul mai des pentru ca acesta să se îndesească. Un lucru, neconfirmat însă de oamenii de știință. În ceea ce privește solarul, cine face abuz nu se va confrunta doar cu căderea părului ci poate avea multe alte probleme mai grave precum melanomul sau alte tipuri de cancer de piele.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *