În această lună în ziua a nouăsprezecea – Acesta este numit în Faptele Apostolilor Iuda, iar de Matei şi Marcu este numit în Evanghelie, Tadeu şi Leveu, ruda fiind Domnului nostru Iisus Hristos după trup, şi fiu lui Iosif logodnicul, iar frate bun lui Iacob fratele Domnului, cel care a trimis la toţi acea Epistola luminătoare şi dogmatică şi plină de Duhul Sfânt. Trimis fiind el de Hristos ca un frate şi învăţător de taine, încălzindu-se de strălucirile sale ca un cărbune aprins, toată înşelăciunea a ars şi a luminat pe credincioşi.

Că trăgând el jugul Mântuitorului, şi brăzdând şi semănând sămânţa dreptei credinţe în toată lumea, multă roadă a adus. Drept aceea luminând cu învăţătura cuvântului său Mesopotamia şi neamurile cele de lângă hotarele ei şi propovăduind Evanghelia, a mers la cetatea Edesei şi la Abgar domnul locului, ca să-l tămăduiască. După aceea s-a dus la cetatea Arara, şi fiind spânzurat şi săgetat de către cei necredincioşi, şi-a dat sufletul la Dumnezeu.

În această lună în ziua a nouăsprezecea, să ne rugăm Sfântului Apostol Iuda, ruda Domnului

„ Sfinte apostol Iuda, cu smerenie cad in fata ta si te rog ca sa randuiesti ca aceste rugaciuni sa ajunga la cei care au cea mai mare nevoie de ele.

Roagă-te pentru ei; ajută-i să-si aminteasca că nu sunt singuri în strădaniile si necazurile lor.

Te rog, fii alături de ei şi roagă-l pe Dumnezeu să le trimită speranţă în mâhnire, curaj în frică, vindecare sufleteasca si trupeasca, sa le trimita oamenii care pot, vor si trebuie sa ii ajute si tot ceea ce este mai bun si mai benefic pentru ei si toti cei dragi ai lor.

Amin.”

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *