Italia – „Ploaia torențială, imposibilitatea de a ne deplasa, controalele riguroase, orașele pustiite, nu au împiedicat pe voluntarii parohiei noastre să parcurgă peste 200 km şi să ajungă în unsprezece localități pentru a duce o fărâmă de speranță și o caldă mângâiere celor care simt că pierd lupta cu timpul”, notează pe site-ul oficial al Parohiei Pescara Pr. Alin Iarca.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, în urma pierderii loculurilor de muncă, multe familii de români au terminat resursele, drept pentru care parohia, în colaborare cu Asociația Sfântul Laurențiu al românilor, filiala Pescara, a organizat zilele trecute Caravana „Pâinea noastră cea de toate zilele”, transportând pachete cu alimente familiilor aflate în dificultate.

Această inițiativă s-a desfăşurat pentru a doua oară în cursul lunii martie, însumând o cantitate de peste 2000 kg de alimente care au ajuns la circa 100 de persoane, dintre care aproape 45 % sunt copii, scrie basilica.ro.

Italia – „Chiar dacă suntem în carantină la nivel național, Biserica nu intră în carantină duhovnicească, ci își amplifică activitatea, rămânând aproape de cei aflați în suferință”, semnalează preotul paroh.

Puteți sprijini activitatea filantropică a parohiei prin donații în contul bancar: IT12I0306909606100000017870, Parrocchia ortodossa Pescara, Banca Intesa.

Author

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *