Toată lumea își dorește să aibă haine călcate cât mai frumos, dar această operațiune nu e ușor de realizat. Și asta pentru că trebuie să știm cum trebuie să folosim fierul de călcat în funcție de materialul din care este realizată îmbrăcămintea. Iată care sunt cele mai bune recomandări.

Când călcați haine din bumbac, umeziți materialul

Pentru a avea haine de bumbac impecabil călcate, se recomandă să folosiți fierul la o temperature înaltă, în jurul a 200-210 grade Celsius, iar materialul ar fi bine să fi umezit sau să fie folosită funcția de aburi a fierului de călcat.

Dacă aveți de călcat haine din in sau cânepă, folosiți fierul de călcat la temperatura de 230 de grade Celsius, materialul umezit și, foarte important este ca lucrurile să fie călcate pe dos. În cazul poliesterului, trebuie să aveți mare grijă ca temperatura să fie de maxim 148 de grade Celsius. De asemenea, acestea trebuie să fie umede sau stropite cu apă înainte de călcare și călcate pe dos.

Pentru ca hainele din dantelă să nu se strice, puneți un material între fierul de călcat și dantelă. Hainele din mătase se calcă doar când sunt umede, folosind fierul la aproximativ 148 de grade Celsius. Nu în ultimul rând, pentru hainele din lână setați fierul la cel mult 150 de grade Celsius și niciodată nu puneți fierul de călcat direct pe hainele din lână, ci folosiți un material umed între acestea și aparat. De asemenea, întoarceți hainele pe dos înainte să le calcați, ca să nu apară urme lucioase.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *