De ce se urasc oamenii? E atata necunoscut si atata suferinta legata de soarta noastra, incat legea de toate zilele ar trebui sa fie numai dragostea si mangaierea.

De ce se chinuiesc oamenii unii pe altii? N-au loc sub soare? Nu le ajunge panza cerului? Sunt atat de grele pacatele ce ne apasa incat ar trebui sa lucram pana la cea din urma farama de putere pentru a inlatura uratul ce ne desparte unii de altii.

E multa frumusete in lume, dar oamenii orbi nu o vad. Inclinarea spre a face raul e atat de puternica, incat pentru a o invinge a fost nevoie de marea dragoste si jertfa a Dumnezeului intrupat, scrie produsemanastiresti.ro.

Sunt oameni sinceri si sunt oameni vicleni. E sfasietor de trist sa vezi cum intre oameni, ca si intre popoare, calea inselaciunii da pas inainte celor ce o folosesc.

Viata ne da foarte des acest spectacol: omul bun, omul curat este vanatul celui viclean; acesta din urma nu poate trai fara prada. Morala publica aduce laude si rasplateste fapta acestuia, fapta care nu are nicio deosebire fata de aceea a unui lup fugarind o caprioara pe intinderile albe ale zapezii.

De ce stau oamenii la panda si se vaneaza unii pe altii ? De ce cred ei ca au loc in lume numai atunci cand dispare altul? Locul tau, locul darurilor proprii nu ti-l poate lua nimeni; il ai odata cu viata.

Extras din Ernest Bernea, Indemn la simplitate: marturisiri pentru un om nou, Editura Vremea, Bucuresti, 2006

Author

1 comment

  1. Oamenii se urasc pentru ca sunt invidiosi pe ceilalti care au mai multe decat ei , dar nu se uita ca celalalt munceste pentru bani nu sta la intins mana , pentru ca sunt prea mandri si orgoliosi ca sa recunoasca ca celalalt are dreptate si nu isi traiesc viata dupa cuvantul lui DUMNEZEU , care este DRAGOSTE , BUNATATE , MILOSTENIE , daca ar trai si respecta SCRIPTURA in lume ar fi LINISTE SI PACE , nu rautati si razboaie , DOAMNE AJUTA SI SARBATORI FERICITE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *