Poate nu vă vine să credeți, dar un institut australian de cercetare a realizat o pudră de broccoli ce se adaugă în băuturi, pentru a ajuta populația să consume mai multe legume verzi.
Consumând “broccolată”, versiunea verde a tradiționalelor băuturi calde, veți spune adio sucului de varză și ceaiului matcha, deoarece noua tendință food din această vară este cafeaua broccoli.
6 iunie este data lansării produsului. Organizația Australiană de Cercetare Științifică (CSIRO) anunță pe site-ul său că în colaborare cu un grup agricol a creat o pudră din broccoli care poate fi turnată în toate tipurile de lichide.
Dacă veți pune numai două linguri în supe, sucuri, ceai sau cafea, veți ingera echivalentul unei porții zilnice de fructe sau legume.
Potrivit institutului menționat broccoli are un conținut ridicat de fibre și proteine și reprezintă un avantaj pentru fermieri.
“Pulberea de broccoli este o opțiune pentru fermierii care doresc să adauge valoare cu ingrediente derivate din legumele lor”, spune Dr. Mary Ann Augustin, conducătorul cercetării, despre acest nou superfood.
Un articol de Ileana Mlădinoiu