În calendarul ortodox de azi, 5 decembrie 2019, Biserica îl pomenește pe unul dintre marii Sfinți și anume Sfântul cuvios Nectarie.

Sfântul Nectarie este cunoscut ca fiind vindecătorul celor bolnavi de maladii grave, care primesc mir cu care se ung sau din care consumă, făcând totodată ascultare de duhovnic.

Uite mai jos rugăciunea făcătoare de minuni!

„O, preasfinte şi întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primeşte această puţină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi.

Căci cu lacrimi fierbinţi ne rugăm ţie. Vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia şi ticăloşia noastră. Vezi bubele sufletelor şi ale trupurilor noastre. Ne rugăm ţie, Sfinte Nectarie, grăbeşte de ne ajută cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni şi ne sprijină pe noi, robii tăi.

Ia aminte la suspinele noastre şi nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, că ştim, Sfinte al lui Dumnezeu, că ai pătimit grele prigoniri pentru dragostea lui Hristos, dar prin ele ai aflat dar de la Dumnezeu şi astăzi vieţuieşti luminat în împărăţia cea gătită sfinţilor, fiindcă cine a năzuit la ajutorul tău şi cu credinţă ţi s-a rugat, nu a rămas neajutat”.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *