Dacă un aspect al vieții, să zicem obligația de a merge la serviciu, domină plăcerea de a trăi, clar se va produce un dezechilibru care se va manifesta în mintea și apoi în tot organismul nostru.

Adesea am auzit spunându-se, ca o scuză: “Nu mai am timp și pentru asta”, când de fapt este o chestiune de prioritate.

Prioritizarea stării de bine și apoi a face ceea ce este ne este “impus” ar fi ordinea în care trebuie să acționăm (și nu invers), pentru ca eficacitatea noastră să fie optimă în diferitele activități de zi cu zi.

Să găsim timp pentru a ne bucura de ceea ce avem, de cei dragi, de lucrurile frumoase ale vieții pur și simplu.

Rutina zilnică ne face să uităm de frumusețea vieții, să nu o vedem așa cum este cu adevărat pentru că ne blocăm într-o viziune limitată a acesteia care nu ne mulțumește.

Folosiți-vă de momente libere ca să vă reîncărcați bateriile și să recuperați energia necesară pentru a trăi mai frumos. Acumularea de tensiuni interne și apoi exteriorizarea lor nu poate fi benefică și nici nu poate aduce productivitate pe niciun plan.

A ne găsi timp pentru noi este ca o disciplină care se învață, atunci când nu o avem în viața noastră. Un obicei se schimbă, poate deveni un automatism și o necesitate într-un timp scurt.

În ceea ce privește timpul, 10 sau 15 minute în fiecare zi pentru cei care se grăbesc, este un început bun. Disciplina și perseverența în stabilirea unor noi obiceiuri de viață sănătoasă vor da spațiu creării, frumuseții, fericirii și bunăstării.

Suntem creatorii propriei stări de bine, de aceea să creăm ceea ce ne face să ne simțim bine cu instrumentele pe care le avem.

În lipsă de idei, iată câteva piste care vă vor ajuta să profitați de viața:

-Odihna pur și simplu;

-Liniștea (vara soare, bronz);

-Meditația;

-Împărtășirea momentelor cu familia, prietenii;

-Plimbările în natură, lângă mare, în parc;

-Efectuați o activitate creativă și/sau manuală (scrieți, desenați, gătiți, citiți, tricotați, ..);

-Faceți cu plăcere ce faceți, adică să fiți prezenți/conștienți în activitățile dvs.;

-Bucurați-vă de o masă bună;

-Bucurați-vă de un masaj!

-Faceți sport sau tot ceea ce aduce o sursă de plăcere, deoarece este motorul stării de bine în viața de zi cu zi.

Un articol de Ileana Mlădinoiu

Loading...
Author

1 comment

  1. Minunat , frumos , asa este daca nu-ti faci timp pentru tine sa-ti incarci bateriile nu mai poti sa faci fata la agitatia vietii , multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *