Vă amintiți cum în copilărie bunica și mama lăsau întotdeauna mâncarea să se răcească și abia apoi o puneau în frigider? V-ați întrebat oare care este motivul? Iată ce spun specialiștii.

Așteptați până când mâncarea ajunge la temperatura camerei

Specialiștii spun că odată ce mâncarea este fierbinte și cantitatea mare, frigiderului îi va lua mult timp ca să revină la temperatura inițială la care a fost setat. Sigur că lăsând mâncarea afară și bacteriile se pot dezvolta mai rapid, însă o putem pune într-un loc rece, iar atunci când aceasta ajunge la temperatura camerei, o putem introduce în frigider.

Mai mult, e bine de știut că cel mai bine ar fi dacă am împărți mâncarea în câteva recipiente mai mici, pentru că astfel se va accelera procesul de răcire. Pentru a răci recipientul cu mâncare cât mai repede, îl puteți pune sub un jet de apă rece, eventual cu gheață. Dar indiferent ce soluție folosiți, aveți grijă ca apa să nu ajungă în mâncare. Nu umpleți frigiderul cu multe recipiente, pentru ca circulația aerului să fie garantată și mâncarea răcită în mod optim.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *