Nu conteaza cat ai sau ce ai, conteaza sa fii bun sa sa daruiesti si celor din jur din putinul pe care il ai. O sa incepem prin a prezenta o intamplare cu invataturi.

Intr-o zi, un baiat sarac, care vindea pe strada si din casa in casa ziare, pentru a-si putea plati scoala, s-a cautat prin buzunare pentru ca ii era foame. A gasit cativa banuti, dar nu ii ajungeau sa-si cumpere mancare. A mai mers la usa unei familii, gandindu-se ca poate mai vinde un ziar si ii ajunge sa-si cumpere ceva de mancare, scrie wawlist.ro.

I-a deschis usa o tanara frumoasa, care l-a intrebat de ce are nevoie.El rusinat, a lasat privirea in jos si a spus ca are nevoie de un pahar cu apa, daca se poate. Frumoasa fata si-a dat seama ca este sarac si ca ii este foame si rusine sa o spuna, asa ca i-a adus un pahar mare cu lapte si i-a facut un sandwich. Baiatul a baut laptele, iar sandwich-ul l-a bagat in buzunar.A intrebat-o pe fata cati bani sa-i dea. Aceasta a spus ca nu are nevoie de nimic, pentru ca mama a invatat-o sa nu accepte niciodata bani pentru lucrurile marunte care le face.Baiatul i-a multumit din inima si a plecat spre casa lui. Pe drum, a scos sandwich-ul din buzunar si a inceput sa-l manance cu pofta.Nu doar ca se simtea mai puternic, ci avea si mai multa credinta in Dumnezeu. Era pregatit sa lupte pentru a se descurca in viata.

Anii au trecut, iar tanara care l-a ajutat a ajuns sa fie grav bolnava.Medicii din localitate nu au stiut ce sa ii faca, asa ca au trimis-o intr-un oras mai mare, cu specialisti care au studiat boala ei rara.Baiatul sarac era unul dintre specialisti.Cand a aflat de unde este fata, a mers repede in salon sa o vada. El a recunoscut-o imediat. Era frumoasa fata care il servise cu un pahar de lapte si sandwich exact in momentul cand era gata sa renunte.

A incercat sa faca tot posibilul sa o ajute pe femei sa se faca bine. Intr-un final a descoperit boala rara de care suferea femeia si i-a administrat rapid un tratament. El a platit toate cheltuielile de spitalizare ale femeii, apoi a trimis dosarul de externare catre femeie.Cand a primit dosarul, tanara era speriata, deoarece se astepta sa plateasca o suma destul de mare pentru ea. In cele din urma s-a uitat in dosar si a gasit un biletel mic, pe care erau scrise urmatoarele:

“Factura achitata integral in urma cu multi ani…cu un pahar de lapte.”

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *