Doamne, nu iti cer miracole sau lucruri nemaiauzite, iti cer doar putere in fiecare zi a vietii mele…

„Numai cu inima poti vedea bine, lucrurile esentiale raman ascunse ochilor.” (Antoine de Saint-Exupéry)

Antoine de Saint-Exupéry (Antoine-Marie Roger) a fost unul dintre cei mai indragiti romancieri si eseisti francezi ai secolului XX (1900-1944). Autorul, a carui pasiune era si aviatia, este indeosebi cunoscut pentru povestirea “Micul Print” care a facut inconjurul lumii. Iata o rugaciune care circula pe internet si care ii este atribuita lui Antoine de Saint-Exupery. Se spune ca rugaciunea a fost scrisa in momente dificile ale vietii sale si ca cel care o citeste va regasi puterea de a-si aduna fortele si de a merge mai departe.

Invata-ma arta pasilor mici – rugaciunea lui Antoine de Saint-Exupéry

Doamne, nu iti cer miracole sau lucruri nemaiauzite, iti cer doar putere in fiecare zi a vietii mele. Invata-ma arta pasilor mici.

Da-mi atentie si ingeniozitate astfel ca, zi dupa zi, sa experimentez si sa descopar lucruri cu entuziasm.

Ajuta-ma sa imi folosesc timpul mai bine. Ingaduie-mi darul de a distinge intre ce este cu adevarat important si ce nu, scrie garbo.ro.

Ma rog tie pentru a-mi oferi puterea moderatiei si a disciplinei astfel incat nu doar sa alerg de la un capat la altul al vietii mele, ci sa imi planific timpul rational si sa pot vedea si varful muntelui, dar si valea, si totodata sa-mi pot gasi timp uneori si pentru bucuria artei.

Ajuta-ma sa inteleg ca visurile nu ma pot ajuta. Nici visurile trecutului, nici visurile viitorului. Ajuta-ma mai bine sa fiu prezent aici si acum si sa accept ca acest moment este cel mai important, cel care conteaza cu adevarat.

Apara-ma de convingerea ca totul in viata trebuie sa fie lin si usor.

Ajuta-ma sa constientizez ca toate greutatile, problemele, obstacolelele si infrangerile fac parte in mod firesc din procesul vietii si ele sunt ca noi sa putem evolua si creste.

Nu ma lasa sa uit ca inima se poate afla in conflict cu ratiunea. Trimite-mi, te rog, persoana potrivita la momentul potrivit, cea care va avea curajul sa-mi spuna adevarul si sa o faca cu iubire! Uneori adevarul nu ni-l spunem noi, ci altii.

Stiu ca multe probleme se rezolva de la sine daca suntem calmi asa ca invata-ma sa am rabdare.

Tu stii cata nevoie avem de prietenie. Fa-ma sa fiu demn de cel mai frumos, tandru si fragil dar al vietii.

Ofera-mi suficienta imaginatie astfel incat sa pot impartasi cu cineva, in cuvinte sau in tacere, din caldura inimii mele.

Protejeaza-ma de teama ca viata ar putea sa-mi alunece printre degete si sa ratez multe din ea.

Nu-mi da ceea ce imi doresc, ci ceea imi trebuie cu adevarat.

Invata-ma arta pasilor mici.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *