Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 250 g margarina
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 150 ml apa calduta

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 7 linguri zahar

Ingrediente pentru umplutura de mere:

  • 1 kg mere
  • 2 linguri gris
  • suc de lamaie

Mod de preparare:

1. Intr-un bol, turnam faina. Adaugam praful de copt, margarina, zaharul, sarea, apa calduta si amestecam bine pana obtinem un aluat moale si pufos, scrie fabricatinromania.info.

Acoperim bolul cu un prosop si lasam aluatul la frigider pentru 15 minute.

2. Impartim aluatul in 3 parti egale. Intindem o bucata de aluat intr-o foaie subtire. Procedam la fle cu restul de aluat.

3. Pentru crema, pregatim budinca conform instructiunilor. Cu ajutorul unui cutit, decojim merele pe urma le dam prin razatoare. Le amestecam cu suc de lamaie si le calim intr-un vas, pe foc mic, timp de 2-3 minute.

4. Pentru a forma prajitura, asezam o foaie de aluat pe o tava acoperita cu hartie de copt. Pe deasupra, asezam un strat de mere si acoperim cu a 2-a foaie de aluat.

Adaugam budinca pregatita anterior iar la final acoperim cu a 3-a foaie de aluat. Intepam uniform prajitura cu o furculita si o coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

La final, decoram cu zahar pudra.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *