Dumnezeu v-a împlinit cel mai mare vis și ați devenit părinți, iar mai nou, priviți cum micuțul vostru este creștinat? Iată de ce sfinții părinți le dau întotdeauna bebelușilor cu mir pe frunte.

În acel moment primește darurile lui Dumnezeu

Sfinții părinți spun că la botez, când copilul este creștinat și uns cu mir pe frunte, primește darurile lui Dumnezeu și totodată micuța sa inimă este deschisă spre credință. Pentru cine nu cunoaște, în mir, acest ulei cu incredibile proprietăți se află nu mai puțin de 39 de arome din flori, dar și plante și rășini, toate cu uriașe virtuți pentru sănătate.

Sigur că rețeta completă nu va fi spusă niciodată, însă se știe că printre ingrediente se numără smirna, tămâia, uleiul de mentă, uleiul de eucalipt, uleiul de măsline. Acest mir cu care este uns micuțul la botez are puteri de-a dreptul miraculoase și alungă totodată bolile, dar și blestemele și sărăcia. Sfântul și marele mir este folosit doar la botez, în rest preoții folosesc ulei aromat. Nu în ultimul rând, mirul este utilizat pentru ungerea copiilor bolnavi, în speranța că aceștia își vor recăpăta sănătatea.

Felicia Iederă

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *