Te simti mereu ghinionist si ai impresia ca viata nu e cinstita cu tine? Simti ca ai putea ajunge mult mai departe daca nu ai avea parte de atata ghinion in viata? Sa stii ca sunt multi ca tine.

Chiar de curand vorbeam cu o prietena care se plangea ca serviciul ei este tot mai plictisitor si nu reuseste sa gaseasca un alt job. A aplicat la o gramada de posturi deschise, dar nu s-a legat nimic. Am intrebat-o „de ce crezi ca ti se intampla toate astea?”. Mi-a raspuns ca „a dat ghinionul peste mine”.

Situatia ei nu este unica, toti trecem prin ceva asemanator, dar important e sa ne dam seama pentru ce suntem responsabili si in control, in asa fel incat sa putem inclina balanta in favoarea noastra, scrie virale.ro.

Nu mai crede ca tot ce ti se intampla e din vina unei entitati, forte supranaturale sau noroc

Psihologii spun ca genul asta de gandire este o forma de fat4lism prin care oamenii renunta sa mai fie in control asupra propriei vieti si refuza sa faca orice schimbare. Adica se complac, devin delasatori si cauta vinovati externi pentru situatia in care au ajuns. Cu cat te gandesti mai mult la o teorie, cu atat mai mult vei incepe sa o crezi, pana cand tot ce se intampla cu tine este din oricare alta vina, decat a ta.

Reia controlul asupra vietii tale

De regula, vinovatul este acel ghinion care, conform acestor oameni, se asterne asupra lor si ramane acolo pe perioada nedeterminata. Genul asta de gandire nu este sanatos, pentru ca te face renunti la lupte, te face sa accepti lucruri sub nivelul tau si te face sa nu-ti mai doresti sa evoluezi. Singurul care are controlul esti tu. Tu decizi inotro se duce viata ta si tu esti cel care te scoate din impas.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *