Femei sau bărbați, toți suntem îndrăgostiți de o pereche de pantofi, pe care o purtăm doar la ocazii speciale. Dar oare câți dintre noi știm cât de vechi sunt superstițiile legate de pantofi?

Iată ce spune tradiția.

Nu puneți pantofii pe pat, pentru că veți avea doar ghinion

Vă amintiți că în copilărie când așezați pantofii pe pat, erați certați de mama? Motivul? Această poziție aduce ghinion în casă. De asemenea, tradiția spune ca atunci când cineva pleacă de acasă, să arunci cu un pantof vechi după el, pentru a-I merge totul bine. Acest lucru se face și când mirele sau mireasa pleacă de la casa părintească.

În plus, mireasa va scrie pe talpa piciorului numele prietenelor sale necăsătorite și când iese din biserică va șterge piciorul. Cea al cărui nume va fi șters, se va căsători ând. Tot tradiția spune ca domnii să nu dăruiască iubitelor pantofi decât dacă doresc să le ceară în căsătorie, pentru că acest gest înseamnă că bărbatul dorește să meargă alături de el toată viața. Nu în ultimul rând, nu lăsați pantofii încrucișați pentru că veți avea ghinion și nu vă încălțați cu un singur pantof pentru că veți pierde unul dintre părinți.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *