Aminteste-ti cum a fost cand ai trecut printr-un moment dificil iar cineva a rostit o fraza, fara ca tu sa te astepti, care te-a ajutat sa iti recapeti energia si increderea in viata si in tine.

Un zambet, o imbratisare, un cuvant spus pe tonul potrivit la momentul potrivit au darul de a schimba si chiar a salva o viata. Aminteste-ti cum a fost cand ai trecut printr-un moment dificil iar cineva a rostit o fraza, fara ca tu sa te astepti, care te-a ajutat sa iti recapeti energia si increderea in viata si in tine. Si tu poti fi o asfel de persoana pentru altcineva, chiar si un necunoscut. Iata patru fraze pe care le poti rosti oricand pentru a insenina ziua oricui, scrie kudika.ro.

1. Ce bine arati astazi!

Multe dintre noi au in minte o voce critica si aspra care atrage in permanenta atentia asupra a ceea ce nu facem bine sau a aspectelor care ne displac la noi insene intr-atat incat uitam sa ne mai apreciem sau sa ne iubim. De aceea, atunci cand observi ca o prietena sau o colega sraluceste, nu ezita sa i-o spui. Este posibil ca ea sa nici nu fi observat

2. Ce idee geniala, nu m-am gandit la asta!

Credem ca traim intr-o lume a competitei si a lipsurilor cand lucrurile stau de fapt de dos. Aceasta viziune distorsionata ne face sa ne temem ca pozitia sau statutul nostru sunt in permanenta amenintate. Ca altcineva-mai buna sau mai tanara-vrea sa ne ia ce avem. Este loc sub soare pentru toata lumea iar tu esti unica, prin urmare de neinlocuit. Nu te teme sa recunosti valoare celorlalti.

3. Multumesc!

Un cuvant atat de simplu dar atat de puternic. Multumesc are darul de a schimba starea ta de spirit dar si a interlocutorului intr-o clipita. Pe tine te ajuta sa intri pe frecventa abundentei si a recunostiintei, iar pe celalalt, sa se simta apreciat si vazut.

4. Esti atat de amabila.

Nu stiu cine a venit cu ideea ca a fi bun inseamna sa fi prost dar nu cred in ea deloc. Cu toate acestea, multi oameni isi ascund bunatatea de teama sa nu fie folositi sau raniti ca si cum ar fi ceva rusinos sau rau. Atunci cand recunosti bunatatea intr-o alta persoana, ii faci viata mai buna. Si asta pentru ca o ajuti sa se accepte si sa se vada asa cum este, adica minunata.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *