Iulia Andreea Grad (21 de ani), a primit astazi titlul de cetatean de onoare al judetului Bistrita-Nasaud, pentru munca sa continua si perseverenta din anii de scoala si de studentie.

Andreea este originara din comuna Lunca Ilvei, este absolventa a Colegiului National „Andrei Muresanu” din Bistrita. A obtinut media 9.90 la Examenul de Bacalaureat si a ales sa-si continue studiile in strainatate. In perioada 2013-2016, Iulia Andreea Grad a studiat la Universitatea Sorbona din Paris, unde a absolvit Stiintele Umane si Sociale, fiind sefa de promotie. Tanara isi va continua studiile tot la Sorbona, Masterul de Stiinte Politice si Relatii Internationale, scrie observatorbn.ro.

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, care i-a inmanat trofeul, a marturisit ca in momentul in care a sunat-o sa-i spuna despre acest titlul, Andreea a crezut ca este o gluma:

„Eu sunt chiar foarte mandru de Andreea, am citit despre ea in presa si le multumesc colegilor nostri jurnalisti, care, in permanenta, ne ofera stiri. Am ramas chiar impresionat, am inceput sa dau niste telefoane, am gasit numarul de telefon al Andreei. Am sunat-o, m-am prezentat, am vazut-o foarte retinuta in voce, probabil credea ca i se face vreo gluma si m-a intrebat de vreo doua ori cu cine vorbeste. I-am zis cam ce-am vrea… era nevoie si de acordul ei. A spus… nu cred ca am vreo treaba cu lucrul asta… Cred ca e un model demn de urmat pentru foarte multi!“, a povestit Radu Moldovan.

Despre parcursul Andreei Grad a vorbit Cristina Iurisniti, proaspat deputat USR, si profesoara de franceza si fosta diriginta a Andreei:

„Este un moment foarte emotionant pentru mine, sa o vad pe Andreea in acest cadru festiv. Am plecat de la Parlament tocmai pentru ca sa fiu astazi prezenta, este un moment pe care nu l-am putut rata. In anul scolar 2009 am fost numita diriginta a clasei cu specializarea bilingv-franceza, am fost si profesoara ei de limba franceza, si diriginta.

Inca din primele zile, Andreea mi-a atras atentia prin motivatia ei de a patrunde in randul elitelor, de a se detasa de ceilalti prin seriozitate, prin perseverenta, respect si o cautare febrila de sine, in cadrul diferitelor contexte competitionale.

Acest parcurs spre cunoastere si dezvoltare personala al ei a fost ambitios, complex si perpetuu si am fost foarte fericita sa-i insotesc pasii nerabdatori, dar siguri si sa-i pot deschide porti spre universul culturii si civilizatiei franceze. Am fost o diriginta foarte fericita pentru performanta ei la examenul de bacalaureat, a doua medie pe judet, cu media 9.90. Dar mai presus de toate, a fost munca ei ca studenta a prestigioasei universitati Sorbona din Paris. A fost o aventura a cunoasterii in limba lui Voltaire, si a aceasta a condus-o spre experiente profesionale de exceptie: un stagiu la sediul Ambasadei Romaniei la Paris, unde destinul a facut sa ne reintalnim, cu emotie si multa bucurie… Sunt foarte mandra ca discipolul a depasit maestrul“, a rostit Cristina Iurisniti.

Modesta si demna, Andreea a rostit un discurs simplu, dar puternic, care a emotionat sala:

„Nu stiu daca cineva m-a laudat atat de mult in 21 de ani cat am pe acest pamant, insa va multumesc frumos tuturor. Multumesc, in primul rand, domnului presedinte, multumesc fiecarui membru al Consiliului Judetean, multumesc domnului prefect pe care il urmaresc cu atentie, de departe, pe facebook, multumesc presei, pentru cuvintele pe care vreau sa zic ca nu le merit, de multe ori. Dar m-ati tratat cu atat de mult respect si va multumesc. Multumesc familiei mele care m-a invatat ca un om care il cunoaste pe Dumnezeu nu isi va negocia valorile. Multumesc profesorilor mei care m-au invatat ca se continua, inclusiv pe coate. Inainte sa inchei, as dori sa precizez ceva. Nu am plecat in strainatate la studii pentru ca nu as avea incredere in sistemul universitar romanesc. Sa stiti ca acasa am invatat bunul simt, perseverenta si munca. Tata meu imi spune adesea… stii Andreea, atat! Atat pentru ca atat e cumpatat. Si asta am invatat acasa: cand imi doresc mai mult o sa muncesc mai mult. Doriti-va mult si aduceti excelenta acasa!“, a spus Andreea Grad.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *