Fie ca ii pregatiti pentru vara sau iarna, castraveciorii crocanti murati nu ar trebui sa lipseasca din nicio camara. La reteta clasica, nu uitati sa adaugati si cativa ardei iuti, in cazul in care preferati gustul picant.

Ingrediente:

50-60 g marar uscat cu seminte

50 g hrean

100 g usturoi

5-6 foi de dafin

5-6 ardei iuti

400 g sare

Mod de preparare:

Se pun in borcane mai mari de 10-15 litri sau in butoaie.

Castravetii proaspat culesi se tin 2-3 zile intr-un vas cu apa rece, apoi se spala si se oparesc, se inteapa cu furculita in 2-3 locuri si se asaza in borcane sau butoaie, scrie adevarul.ro.

Intre castraveti, dedesubt si deasupra, se pun diferite condimente, care nu trebuie sa lipseasca, mai ales cele care au rol conservant: 50-60 g marar uscat cu seminte, 50 g hrean, 100 gr usturoi si alte ingrediente care dau gust si aroma placuta, cum sunt frunzele de visin sau de stejar, 5-6 foi de dafin, foi de telina, 5-6 ardei iuti sau 1 g boabe de piper.

Peste acestea se toarna saramura preparata cu sare grunjoasa, pentru 10 kg de castraveti punandu-se 6-7 litri apa si 400 g sare.

Dupa ce sarea s-a dizolvat bine, se da saramura in cateva clocote, apoi se strecoara si se toarna peste castraveti. Pentru iarna trebuie tinuti in incaperi racoroase, altfel fermenteaza.

Pofta buna!

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *