Mintea oricărei persoane este o construcție incredibil de complexă. Fiecare are propriile modele de comportament și reacții la anumite situații de viață.

Dar dacă înveți să acorzi atenție detaliilor manifestării gândurilor și emoțiilor interlocutorului, acest lucru îți va oferi capacitatea de a percepe mai exact și pe deplin comportamentul său.

Și nu numai să percepem, ci și într-o oarecare măsură să deținem controlul, obținând rezultatul dorit.

Mai jos, vei găsi câteva trucuri psihologice puternice care, atunci când sunt utilizate corect, îți pot oferi un avantaj în comunicarea cu alți oameni.

Începe să le folosești chiar din această zi!

1. Puterea tăcerii

Când adresezi o întrebare, privește în tăcere în ochii interlocutorului, fără a rupe contactul vizual. Vei vedea, interlocutorul va începe să se enerveze și îți va spune foarte probabil ce vrei să auzi de la el.

2. Folosește guma de mestecat

Niciodată nu ar trebui să subestimezi puterea gumei de mestecat. Dacă ziua ta este plină de stres și trebuie să te calmezi, folosește guma de mestecat. Ea îți înșală mintea, convingând-o că mănânci ceva. Acest lucru, la rândul său, ajută să reziști la stres și anxietate.

3. Fii atent la oameni, când râd

Când te afli în compania cuiva și începe să râdă, urmărește întotdeauna pe cine privește. În astfel de momente, o persoană este înclinată să îi privească pe cei pe care o consideră conștientă sau inconștientă de momentul amuzant.

4. Nu fi prea patetic

Încearcă să nu folosești fraze de genul „cred” și „știu” atunci când vorbești despre ceva care este doar părerea ta sau punctul tău de vedere.
Îi poate părea interlocutorului că ești prea îndrăgostit de tine și de încredere în tine, iar în viitor acest lucru îl poate determina să se îndoiască de ceea ce spui.

5. Încearcă întotdeauna să fii calm și relaxat

Nu pierde niciodată controlul și autocontrolul atunci când te confrunți cu agresivitate, mânie sau isteria altor oameni

6. Comportă-te în conformitate cu emoțiile dorite

Acțiunile tale sunt expresii ale sentimentelor și emoțiilor tale. Acest lucru înseamnă, în primul rând, că sentimentele tale sunt cu siguranță afișate în afară, chiar dacă ți se pare că nu este așa …

7. Cheia tuturor lucrurilor este încrederea în sine

Dacă trebuie să atragi atenția interlocutorilor tăi, în ciuda faptului că nu ești perfect pregătit în subiectul conversației, încearcă să arăți complet încrezător și să te porți ca și cum ai ști ce faci. În acest caz, oamenii sunt mai susceptibili să ierte defectele minore.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *