Elevul roman a cucerit aurul la Olimpiada Internationala de Matematica, o competitie la care au participat 641 de elevi din 112 tari.

Elevul de aur Edis Memis, care studiaza la Liceului Teoretic International Constanta a cucer1t medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica, desfasurata in perioada 10-22 iulie, la Bath (Marea Britanie), scrie stiriziare.net.

„Olimpiada Internationala de Matematica (OIM), este o competitie anuala, un adevarat campionat mondial de matematica la care participa elevii de liceu din diferite tari.

La editia din acest an, aceasta manifestare a reunit 621 de elevi din 112 tari, care a avut loc in perioada 10 – 22 iulie 2019, la Bath (Marea Britanie), iar pentru lotul Romaniei la matematica, aurul fiind castigat de EDIS MEMIS – elevul de aur al Liceului Teoretic International de Informatica din Constanta si care deja are un palmares impresionant de premii, medalii si trofee nationale si internationale”, spun profesorii elevului.

Edis este clasat in primii 15 copii ai lumii pasionati de stiintele matematicii. „El ne-a demonstrat inca o data, ca este determinat, iar pasiunea il insoteste in acest drum catre implinirea visului sau, si anume, sa descifreze tainele matematicii. In spatele acestui succes de nivel international sta o munca titanica si cu multe sacr1ficii”, adauga profesorii pe pagina de Facebook a liceului.

Liceul Teoretic International de Informatica Constanta este cunoscut pentru rezultatele deosebite pe care le au elevii la concursurile si olimpiadele nationale si internationale.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *