Hainele noi ar trebui să ajungă în maşina de spălat înainte de a le purta prima dată, deoarece te pot îmbolnăvi, spun medicii. Potrivit Daily Mail, hainele aflate în magazine sunt date cu substanţe speciale care netezesc cutele şi le fac să arate ca şi cum ar fi fost călcate, pentru a părea cât mai îngrijte.

Aceste substanţe pot provoca reacţii alergice puternice, boli de piele aşa că este recomandat să spălaţi hainele înainte de a purta prima dată. În plus, aşa scăpaţi şi de posibilii alergeni sau insecte lasate pe haine de persoane care au probat hainele înaintea dumneavoastră.

Potrivit lui Donald Belsito, profesor de dermatologie la Columbia University Medical Center, purtarea, fără spălare, a articolelor vestimentare cumpărate din magazine poate aduce iritaţii ale pielii, scabie (râie), păduchi sau chiar ciuperci.

Belsito a amintit ocaziile în care atât păduchii, cât şi râia au fost „transmise prin probarea hainelor într-un magazin“.

Şi dacă paraziţii nu sunt îndeajuns de răi, hainele cumpărate pot găzdui, totodată, o varietate de substanţe chimice care îţi pot afecta pielea.

Potrivit dermatologului Lindsey Bordone de la Columbia University Medical Center, spalarea hainelor noi înainte de purtare, chiar dacă sunt comandate online, este esenţială.

Ea a declarat pentru Self: „Când hainele sunt expediate, ele sunt păstrate cu ajutorul unor conservanţi, pentru a preveni apariţia mucegaiul în timpul procesului de transport, în caz de condiţii de umiditate“.

Una dintre aceste substanţe chimice sunt fenoplastele (n.r.- materiale plastice obţinute pe bază de răşini fenolaldehidice cu diverse materiale de adaos) – utilizate în mod obişnuit în îmbrăcăminte pentru a preveni mucegaiul şi cutele.

Dar, în afara faptului că ecomoniseşti timp la calcarea hainelor, îmbrăcămintea cu formaldehidă în ţesătură poate provoca reacţii severe prin contactul cu pielea, cum ar fi eczeme – mai ales când formaldehida depăşeşte nivelurile admisibile ale substanţei chimice, ceea ce din nefericire, se întâmplă, în ciuda reglementărilor stricte. Şi coloranţii din haine pot provoca, de asemenea, reacţii alergice.

Majoritatea acestor probleme pot fi evitate cu uşurinţă prin spălarea hainelor înainte de purtare. Pentru că, chiar dacă dermatologul Will Kirby a declarat pentru „Self“ că „este mai probabil să faci o infecţie din atingerea mânerului uşii de la intrare în magazin decât atunci când probezi haine“, este mai bine să te fereşti decât să-ţi pară rău.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *