Crezi într-un număr ghinionist?

Numărul trist, treisprezece

Numărul treisprezece-13, din Antichitatea clasică, este numărul ghinionului și este considerat purtătorul de lucruri rele. În Sfânta Scriptură, capitolul 13 din cartea Apocalipsa se referă la antihrist.

Unii numerologi consideră 13 ca numărul care acționează în dizarmonie asupra legilor universului.

La Cina cea de Taină au fost prezenți 13 persoane – Iisus și cei 12 apostoli ai săi. Cu această ocazie, Iisus a fost trădat de Iuda Iscariotul.

Natura zilei de vineri 13

Faptul că numărul 13 coincide cu o zi de vineri înseamnă, pentru o persoană superstițioasă, nefericire.

Cel mai probabil provine din numărul de persoane prezente la Cina cea de Taină (13) și a doua zi după ce Iisus a fost răstignit (vineri).

Pozitivismul numărului treisprezece

Cartea de tarot 13 este cartea trecerii in nefiinta, dar în sensul sfârșitului unui ciclu, deci de schimbare și, astfel, nu este întotdeauna asociată cu lucruri rele. Prin urmare, unele persoane consideră că 13 este numărul de vibrații bune.

În antichitate, numărul 13 a primit și conotații pozitive, reprezentând cele mai puternice și sublime forțe.

Astfel, povestea spune că Zeus s-a unit cu 12 zei, într-o procesiune și, fiind al 13-lea, s-a distins prin superioritatea sa.

Ulise, la rândul său, a scăpat nefiind devorat de ciclopi și a fost al 13-lea membru al grupului.

„Ziua mea de naștere se adaugă la un număr bun sau rău?

Superstițiile noastre, transmise de credințe ancestrale, societate sau religie, se adaugă la noțiunea unui număr bun, rău sau nefericit.

Ca și numărul 13, în special vineri 13, urmează această superstiție. Numărul 13 nu are influență științifică asupra mediului sau asupra ta și nici nu îți produce „karma rea”.

Acesta este un sistem de credințe bazat pe superstiție și frică.

Apare în creștinism (Cina cea de Taină), precum și în Tarot (a 13-a carte). Atât creștinismul, cât și tarot au două interpretări ale numărului 13 – una de distrugere și una de renaștere.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *