Nu m-am gândit niciodată că voi prinde ziua în care să îți spun, în cele din urmă, „mulțumesc!”

Nu m-am gândit niciodată că voi fi suficient de puternică să supraviețuiesc încurcăturii pe care ai făcut-o în viața mea. Pe atunci eram atât de blocată în mizeria fără sfârșit, încât am crezut că nu îmi voi mai găsi niciodată fericirea.

Eram convinsă că așa voi rămâne mereu și imaginea aceea mă bântuie. Eram disperată, rănită și singură.

Am blestemat ziua în care te-am întâlnit și m-am îndrăgostit de tine. M-am gândit că voi rămâne blocată, în această buclă, pentru totdeauna.

Dar timpul a trecut. Și m-am maturizat. Durerea m-a transformat într-o altă persoană, iar astăzi sunt recunoscătoare.

Sunt recunoscătoare pentru fiecare luptă, fiecare experiență și fiecare izbucnire a inimii.

Dar, mai important, îți sunt recunoscătoare pentru tot.

Mulțumesc că mi-ai rupt inima. Mulțumesc că m-ai învățat o lecție despre a fi atentă, înainte de a te îndrăgosti de cineva. Mulțumesc că m-ai anunțat că nu ești capabil să iubești. Indiferența și lipsa ta de suflet m-au făcut persoana care sunt azi. Egoismul tău m-a ajutat să mă găsesc și să devin mai puternică decât am fost vreodată.

Mulțumesc că ai renunțat la mine. Mulțumesc că m-ai învățat că sunt singura persoană care va avea vreodată grijă de mine. Mulțumesc că m-ai forțat să înțeleg că pot și voi supraviețui singură. Mulțumesc că m-ai învățat cum să fac asta pe cont propriu. Mulțumesc că nu m-ai iubit așa cum am meritat să fiu iubită, deoarece asta mi-a deschis ochii și mi-a reamintit cât de importantă este iubirea de sine.

Mulțumesc că nu ai luptat pentru mine. Mulțumesc că mi-ai arătat că lupta pentru tine a fost o mare pierdere de timp. Mulțumim că te-ai pus întotdeauna pe primul loc, înainte de relația noastră. Mulțumesc că m-ai convins că nu sunt demnă de iubire.

Mulțumesc că m-ai mințit. Mulțumesc că mi-ai arătat că există oameni mincinoși, convingători, manipulatori și, de obicei, poartă măști. Mulțumim pentru fiecare dată când ai încercat să îți acoperi minciunile.

Acum, sunt recunoscătoare. Mulțumesc pentru tot ce am experimentat cu tine. Mi-a dat aripile de care aveam nevoie cu disperare.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *