Fii dragut. Fi politicos. Fii respectuos. Zâmbeste. Ai grijă să nu ii jignesti pe ceilalți cu părerile tale.

Cu alte cuvinte, păstrează totul pentru tine și asigură-te că nu enervezi pe cineva, cu atitudinea ta.

Încă de când eram copii, copiii noștri ne-au învățat întotdeauna că ar trebui să fim mereu drăguți cu ceilalți, indiferent de situație. Nu știu despre tine, dar am fost crescut de oameni care întorceau mereu celălalt obraz. Bănuiesc că aceasta este o valoare pe care au urmat-o cu pasiune unele dintre vechile generații.

Dar, înapoi la povestea mea. Am fost crescut cu ideea că a fi drăguț cu toată lumea este ceva ce trebuie să fac întotdeauna. Asa am facut. Oamenii nu au fost mereu oameni, dar eu am fost drăguț și respectuos. Am învățat că trebuie să fiu răbdător și tolerant față de ceilalți. Și așa am fost. Oamenii erau neîncrezători și nepoliticosi, iar eu, cel drăguț, am găsit întotdeauna o modalitate de a-mi justifica acțiunile. Am învățat să-mi controlez starea de spirit, să stau calm și să mă comport foarte bine.

Până într-o zi, când am început să simt fiecare emoție, fiecare sentiment, fiecare nedreptate pe care mi-au adus-o oamenii …

Îmi amintesc că ziua aia a fost ca ieri. Fiecare persoană din viața mea spunea că sunt un laș, o fetiță. Dar politețea nu a putut face nimic în acel moment. Asta a fost ziua în care am realizat, în sfârșit, că a fi drăguț nu are nicio legătură cu a fi amabil.

Așadar, am deschis gura și am început să vorbesc.

Oamenii au fost șocați de această nouă persoană, inclusiv părinții mei. Nu erau obișnuiți să mă vadă ridicându-mă din mulțime. Din acel moment am decis că nu voi mai închide niciodată gura și nici nu voi întoarce celălalt obraz. Mi-am promis că îmi voi spune mereu părerea și voi spune adevărul, oricât de ofensator sau ciudat ar părea.

Și așa ar trebui să faci și TU!

Nu trebuie să fii drăguț cu toată lumea. De fapt, nu poți fi drăguț cu toată lumea, chiar dacă ai vrea. În lume există 7,53 miliarde de oameni. Nu îi poți face pe toți să te placă și nici tu nu îi poți plăcea pe toți. Și nu ar trebui să se întâmple asta. Doar fii tu insuti. Sinele tău defectuos, imperfect, neapologic, cinstit și îndrăzneț.

Da, oamenii te vor displace pentru asta; da, îți vor urî gândul și da, vor face tot ce pot face pentru a te descuraja să rămâi adevărat pentru tine, dar cei care contează te vor iubi întotdeauna pentru cine ești. Să fii tu însuți te va ajuta să îți dai seama cât de reală este îngrijirea de sine și iubirea de sine.

Nu vei mai acorda prioritate nevoilor altor persoane. În sfârșit, vei înțelege că a avea opinii puternice și o atitudine dură nu face o persoană arogantă. Dimpotrivă, te face unul dintre cele mai rare tipuri de oameni din lume.

O ființă umană curajoasă, independentă și cinstită, care se lipește de armele sale și își urmează calea în viață.

Deci, nu mai încerca să fii cineva cine nu ești. Nu trebuie să fii drăguț cu toată lumea. Doar fii cine ești. Îți garantez, oamenii te vor aprecia pentru asta.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *