Un suflet luminos este un suflet plin de iubire. Iubește-ți sufletul, ai grijă de el și te va răsplăti.

Ai simțit vreodată că, în mijlocul zilei, îți dorești să mergi la o plimbare în parc, să admiti natura și să asculți păsările cântând?

Dar poate te-ai gândit să arunci totul la gunoi și să te muți într-un alt oraș sau o altă țară?

Dacă astfel de gânduri ți-au venit în minte așa, brusc, atunci poate că au apărut din cauza încercărilor sufletului tău de a te contacta și de a transmite informații.

Dacă ți se pare că ești nefericit, fără motive întemeiate, cel mai probabil, sufletul tău încearcă doar să spună că ar trebui să iei o pauză, să te relaxezi și să îți reînsufleți puterile … Sau poate chiar să schimbi situația.

Iată câteva motive care îți afectează negativ sufletul, ducând la dispariția ta lentă.

Nu înveți din greșeli

Suntem cu toții umili și predispuși să facem greșeli. Dar orice greșeală devine o experiență de viață valoroasă și există, inclusiv pentru că strămoșii noștri au învățat să supraviețuiască pe propria lor greșeală.

Când, în loc să înveți toate lecțiile de viață, începi să te învinovățești pentru ceea ce s-a întâmplat, îți distrugi sufletul, bucată cu bucată. Și dacă începi să te prinzi, încerci să te ocupi de acuzații fără sens, să accepți greșeala perfectă. Și apoi înțelegi ce trebuie să faci pentru a nu se mai întâmpla asta.

Adu-ți aminte – sufletul tău crește odată cu tine, iar greșelile făcute sunt de asemenea o parte importantă a acestei creșteri.

În loc să faci ceva, inventezi scuze

S-ar putea să crezi că o scuză plauzibilă te va ajuta să eviți o situație neplăcută sau să transferi o parte din vina ta, către altcineva. Dar, de fapt, contrariul este adevărat.

Adesea, scuzele nu numai că nu ajută la evitarea problemelor deja existente, ci și la crearea unora noi. Și când începi să formezi o scuză și să introduci chiar și o singură minciună, în timp, corpul și sufletul se vor plictisi de această grămadă toxică, începând să refuze.

Dacă chiar vrei să te ajuți, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îți accepți greșelile și să începi să lucrezi la corectarea lor. Nu încerca să eviți consecințele.

Sufletul tău este curat și nevinovat, deci nu îl otrăvi cu scuze și minciuni.

Ți-e frică de viitor

Viitorul este instabil și nedeterminat și îi permite minții noastre să se răzgândească mereu, gândindu-ne la nesfârșit că ceva poate merge prost.

Dar atunci când acționăm în acest fel, adesea nici măcar nu ne imaginăm că gândurile despre un eventual negativ nu numai că ne strică starea de spirit, ci ne și distrug lent sufletul.

Deci, în loc să pierzi timp prețios, gândindu-te că ceva poate merge prost, este mai bine să încerci să trăiești în prezent și să te bucuri de viață.

Sufletul tău s-a născut liber și a privit spre viitor fără frică. Așa că ajută-l sa ramana la fel.

Nu poți renunța la trecut

Să vorbim clar: nu poți schimba ceea ce s-a întâmplat în trecut. A trecut, nu mai este, dar îți poți permite să trăiești acolo și nu în prezent? În acest fel, te lipsești de posibilitatea de a te deplasa spre înainte, pe calea vieții.

Sufletul tău are nevoie de schimbare pentru dezvoltare. Și dacă vei continua să te întorci la trecut, cu prima ocazie, atunci îi interzici sufletului să evolueze.
Sufletul tău știe deja despre trecut tot ceea ce trebuie să știe despre el. Mergi înainte!

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *