Încercați să urmați sfatul său înțelept și veți vedea că fericirea nu doar că vine în viața voastră, ci va rămâne acolo pentru totdeauna.

Pentru fiecare dintre noi, fericirea înseamnă ceva diferit. Unii visează la o grămadă de bani, pe care va sta așezat mândru și toată lumea îl va invidia. Alții visează la vindecarea copilului. Unii vor doar o pâine pe masă …

Dar, în cea mai mare parte, asociem fericirea cu căutarea emoțiilor plăcute.

De aceea ne grăbim ca niște nebuni pentru a obține tot felul de bunuri materiale.

Problema este că noi căutăm lucrul greșit…

Explicația este foarte simplă: toate aceste variante de „fericire” sunt fantomatice și trecătoare.

Suntem atrași în acest ciclu de dorințe și dezamăgiri. Și cel mai trist lucru este că aceste dorințe cresc exponențial, conturând tot mai multe forme artistice. Și satisfacția devine mai scurtă, dacă nu chiar absentă.

Și ce să facem? Unde să fugim? Unde să căutăm fericirea?

Dalai Lama spune că există modalități mai eficiente de a obține fericirea. Și cel mai important, fericirea este simplă.

Încercați să urmați sfatul său înțelept și veți vedea că fericirea va rămâne în viața voastră, pentru totdeauna:

„Cred cu tărie că, compasiunea este unul dintre puținele lucruri care aduce fericirea vieții noastre. Ea vine imediat la noi și rămâne mult timp. Subliniez că nu este vorba de „fericirea” pe termen scurt, ca de satisfacerea plăcerilor instantanee și fantomatice.

Vorbesc despre fericirea adevărată. Pe termen lung. Care este stabilă, permanentă, în sufletul nostru. Nu dispare. E întotdeauna cu noi.

Avem nevoie de o societate care să nu aibă străduțe adiacente. Am venit în această lume pentru un motiv și ca rezultat al interacțiunii altor oameni. În mod similar, am supraviețuit grație ajutorului și sprijinului altora. Indiferent dacă este sau nu așa, în viața noastră nu există practic niciun moment când alții sau acțiunile altora nu ne vor ajuta. De aceea, fericirea noastră este legată în mod direct de relațiile cu alte persoane „.

Dalai Lama ne amintește și că cea mai sigură cheie a nefericirii este aceea de a ne gândi doar la noi.

„Când ne gândim doar la noi și uităm de alți oameni, limitele minții noastre sunt înguste. Se ocupă de un complot. Și în interiorul acestei „mici lumi”, chiar și o mică problemă ia amploarea unui dezastru. Dar, în momentul în care începi să te gândești și să te îngrijești de alții, îți dai seama că și ei doresc fericire și satisfacție – la fel ca tine. În acest moment, limitele minții tale se extind. Și toate problemele tale, chiar la prima vedere insolubile, nu mai par atât de teribile. Deci, care este rezultatul? Pace în minte.Îți umple sufletul, te umple de fericire.

De aceea, atunci când gândești și te îngrijorezi numai de tine, obții doar anxietate ca rezultat. Nu poți simți fericirea. Frica și anxietatea sunt destinul tău.”

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *