Peste 40 de milioane de adulțise confruntă cu anxietatea, în fiecare an, iar oamenii de știință și cercetătorii și-au dedicat carierele în încercarea de a înțelege mai bine această condiție.

În ciuda acestei lucrări, ne este oarecum neclar cum apare această condiție.

Caracterizată prin sentimente de nervozitate și neliniște, ritm cardiac crescut, hiperventilație, transpirație, tremur, dificultate de concentrare și îngrijorare necontrolată, are capacitatea de a influența fiecare zonă a vieții.

Există multe teorii privind cauza principală a afecțiunii, inclusiv genetica, chimia, factorii de mediu sau alți factori și / sau boli, cu toate acestea, nimic nu a fost dovedit definitiv.

În schimb, comunitatea științifică, continuă să exploreze mai departe aceste cercetări, în speranța unui răspuns.

Un studiu din Japonia ar putea oferi o perspectivă importantă asupra legăturii dintre deficiențele nutriționale și sănătatea mintală, arătând că nivelurile scăzute de vitamina B6 și fier pot declanșa modificările chimice din creier, responsabile de atacurile de panică, hiperventilație și alte forme de anxietate .

Echipa de cercetare a analizat nivelurile nutriționale ale 21 de participanți, cu nivele diferite de anxietate, atacuri de panică și episoade de hiperventilație.

În timp ce unele atacuri erau minore și controlate la domiciliu, altele au fost destul de severe cerând vizite medicale de urgență.

Ei au testat acești participanți pentru o serie de deficiențe sau anomalii nutriționale, în speranța de a identifica un model.

În același timp, au efectuat un set similar de teste pe un grup de 20 de persoane, comparând cele două rezultate.

Datele au aratat ca cei care au fost supusi anxietatii s-au dovedit a avea niveluri mai scazute de vitamina B6 si de fier decat celi din grupul sanatos.

De ce este important acest lucru?

Una dintre cele mai acceptate teorii, cu privire la dezvoltarea anxietății, este aceea că este cauzată de un dezechilibru chimic în creier. Acest lucru se datorează faptului că serotonina este unul dintre „hormonii fericirii”, responsabil pentru declanșarea centrelor de recompensă și plăcere ale creierului.

Serotonina este sintetizată din aminoacidul triptofan, iar atât fierul cât și vitamina B6 joacă un rol important în acest proces.

Prin urmare, absența acestor substanțe nutritive poate determina, în cele din urmă, o scădere a nivelului de serotonină.

De fapt, multe dintre medicamentele antidepresive actuale lucrează la aceeași teorie, prin creșterea nivelului de serotonină pentru a reglementa sănătatea mintală.

Autorii studiului au scris: „Aceste rezultate sugerează că, concentrațiile serice scăzute de vitamina B6 și fier sunt implicate în PA (atacuri de panică) și HVA (hiperventilație). Sunt necesare studii suplimentare pentru a clarifica mecanismele implicate în astfel de diferențe. „

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *