Integritatea, așa cum este definită de dicționar, este „calitatea de a fi cinstit sau de a avea principii morale puternice”.

Persoanele cu integritate sunt, în general, cunoscute ca fiind de încredere, cinstite și amabile.

Aceasta este o calitate pe care toată lumea ar trebui să o aibă.

În plus, toată lumea ar trebui să se străduiască să se înconjoare cu oameni care au o adevărată integritate.

Cum poți spune că cineva are ceea ce este considerat adevărata integritate?

Nu este ceva care poate fi falsificat, dar există câteva modalități de a spune că cineva este cu adevărat integru.

Iată principalele comportamente care dezvăluie, dacă cineva are integritatea pe care o dorești de la un prieten.

Sunt autentici

Sunt reali și nu încearcă să fie mai presus decât cineva. Sunt modești, au un caracter aparte și poți lega ușor o conversație cu ei.

Apreciază alți oameni

O persoană integră nu va fura niciodată strălucirea altora. Vor complimenta când vor aprecia. Nu judecă oamenii, deoarece știu că nimeni nu este perfect. În schimb, învață doar pe baza propriilor acțiuni.

Sunt modești

Nu vor nega niciodată că au greșit și nici nu vor arunca vina pe altcineva. Nu au de gând să lucreze murdar și, de multe ori, ajută gratuit. Doar ajutorul pe care-l acordă, le oferă o satisfacție enormă.

Își cer scuze

Oamenii nu pot evita să facă greșeli, dar le pot repara. Cu toții ne confruntăm cu propriul ego, care ne spune „Nu”. Ai nevoie de putere și integritate pentru a-ți cere scuze și pentru a recunoaște că a fost vina ta. Am putea crede că suntem slabi, dar nu e deloc așa.

Știu când alții greșesc

Când cineva te rănește, poate fi dificil de înțeles. Persoanele cu integritate realizează că și alții greșesc. Mai mult decât atât, iartă repede și acționează mai mult în beneficiul altora.

Acordă beneficiul îndoielii

Nu trebuie să-i subestimezi, pentru că sunt dispuși să-ți acorde beneficiul îndoielii, doar pentru a le dovedi că nu ești vinovat. Și nu este o acțiune care-i face slabi. Dimpotrivă, este un semn al persoanelor puternice care cred în oameni și vor ca și aceștea să creadă în ei înșiși.

Vor avea încredere în cuvântul tău

Nu trebuie să muncești din greu pentru a-i convinge. Vor avea încredere în ce spui, pentru că, la rândul lor, sunt oameni cinstiți. Așteaptă ca și ceilalți să fie onești, până nu dovedesc contrariul.

Se oferă voluntari pentru o cauză nobilă

Văd adevăratele beneficii ale voluntariatului și dacă oferă o mână de ajutor, nu așteaptă nimic în schimb.

Nu vor profita niciodată de tine

Nu vor fi niciodată prieteni cu persoanele care vor, întotdeauna, să profite de pe urma cuiva. În societatea contemporană, poți identifica ușor oamenii care-ți sunt prieteni și cei care doar te folosesc.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *