Sunt produse despre care se vorbeste doar cand sunt impreuna cu alte alimente. Se coc, se inabuse, se prajesc sau se fierb doar impreuna cu cartofi, orez, carne sau legume. Ati zice ca ele nu sunt atat de gustoase, aromate si apetisante, dar noi va vom demonstra contrariul. De exemplu, ciupercile champignon!

Ingrediente:

Ciuperci champignon – 500 g

Usturoi – 3 catei

Patrunjel – 1 legatura

Otet balsamic – 2 linguri

Sos de soia – 2 linguri

Ulei de floarea-soarelui – 2 linguri

Cimbru – 1 lingurita

Zahar – 1 lingurita

Sare – dupa gust

Piper negru (macinat) – dupa gust

Ardei iute – un varf de cutit

Cum se prepara?

Incalziti uleiul intr-o tigaie.

Curatati usturoiul, faramitati-l si apoi impartiti-l in doua parti.

Turnati o parte din usturoi in tigaie.

Adaugati ardei iute si asteptati pana se rumeneste usturoiul.

Spalati ciupercile, curatati-le si puneti-le intr-o tigaie.

Turnati otet balsamic si sos de soia. Adaugati zahar si cimbru si amestecati.Presarati cu piper negru si adaugati sare, apoi amestecati si lasati sa se inabuse 10 minute. In timpul gatitului, amestecati permanent, scrie bucatarianoastra.online.

Presarati ciupercile cu verdeata proaspata.

Acest fel de mancare este la fel de gustos atat cald, cat si rece.

Pofta buna!

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *