Combinatia gem caise, nuca si bezea e belea….de buna…..zic eu, voi ziceti ce vreti….M-am inspirat de la Simona Callas

INGREDIENTE

Blat ( tava 36/22 cm )

200 g margarina ( sau unt )

200 g zahar

200 g faina

1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu

2 oua

4 galbenusuri

Gem de caise

Bezea cu nuca

4 albusuri

un praf de sare

100 g zahar

200 g nuca prajita si macinata

zeama de la o lamaie mica

2 linguri faina

MOD DE PREPARARE

Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul, cele 2 oua si cele 4 galbenusuri. Faina o amestecam cu bicarbonatul de sodiu si apoi o incorporam in amestecul de mai sus.

Tapetam o tava – 36/22 cm- cu hartie de copt, apoi intindem compozitia si dam tava la cuptor. Cum sunt in teste cu noul aragaz cu cuptor electric, nu am cronometat la fix timpul. Am setat functia pentru copt prajituri si am dat la 180 grade C, am lasat cca 20 min la cuptor, scrie bucataras.ro.

Cat e la cuptor blatul, pregatim bezeaua cu nuca. Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul treptat si zeama de lamaie. La final incorporam nuca macinata si cele 2 linguri de faina cu miscari lente de jos in sus. Scoatem tava din cuptor si reducem temperatura la 150 grade C. Peste blat intindem gemul de caise, peste gem intindem bezeaua cu nuca, uniformizam si dam tava din nou la cuptor. Am lasat-o cca 30 min, pana ce a capatat o culoare aurie deasupra. Scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se raceasca, apoi o portionam.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *