Se spune că fără rugăciune nimeni nu va poate trăi așa cum își dorește. Pentru că rugăciunea este considerată temelia oricărei familii și aduce peste casa noastră binecuvântarea Domnului. Când însă suntem ispitiți, nu trebuie să deznădăjduim, ci să ne rugăm cu și mai mare putere.

De mare folos ne este psalmul 126, care unește familiile…

Potolește certurile

Potrivit sfântului Vasile cel Mare, „Psalmul este liniște a sufletelor, conducător al păcii; potolește tur burarea și vâl vătaia gândurilor, înmoaie mânia sufletului și înfrânează pe cel desfrânat. Psalmul leagă prietenii, unește pe cei de departe, împacă pe cei învrăjbiți.

Cântatul psalmilor aduce, deci, cel mai mare bun: dragostea. Psalmul pune pe fugă pe demoni și aduce pe înger într-ajutor”. Unul din cei mai folositori psalmi pentru a avea din nou pace în casă și potolirea certurilor este Psalmul 126:

„De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi Domnul cetatea, în zadar ar priveghea cel ce o păzește. În zadar vă sculați dis-de-dimineață, în zadar vă culcați târziu, voi care mâncați pâinea durerii, dacă nu v-ar da Domnul somn, iubiți ai Săi.

Iată, fiii sunt moștenirea Domnului, răsplata rodului pân tecelui. Precum sunt săgețile în mâna celui viteaz, așa sunt copiii părinților tineri. Fericit este omul care-și va umple casa de copii, nu se va rușina când va grăi cu vrăjmașii săi în poartă”.

De asemenea, spun sfinții părinți, este util să citiți în continuare și Psalmul 127:

„Fericiți toți cei ce se tem de Domnul, care umblă în căile Lui. Rodul muncii mâinilor tale vei mânca, fericit ești, bine-ți va fi. Femeia ta ca o vie roditoare în laturile casei tale; fii tăi ca niște vlăstare tinere de măslin împrejurul mesei tale. Iată așa se va binecuvânta omul, cel ce se teme de Domnul. Te va binecuvânta Domnul din Sion și vei vedea bunătățile Ierusalimului în toate zilele vieții tale. Și vei vedea pe fiii fiilor tăi. Pace peste Israel!

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *