Considerat a face parte din categoria superalimentelor, broccoli este unul dintre produsele recomandate de toți nutriționiștii. Dacă îți place, acum ai posibilitatea să înveți să îl gătești așa cum scrie la carte.

Depozitează-l întotdeauna la loc răcoros

Specialiștii recomandă ca broccoli să fie mereu pus la loc răcoros. Dacă ai observat că acesta are o culoare galben-verzuie, e clar că nu a fost pus unde trebuie. De asemenea, înseamnă că nu ai depozitat broccoli corect dacă mugurii se îngălbenesc, inflorescențele se ofilesc sau are pete și semne de descompunere. Oamenii de știință spun că vă puteți bucura de broccoli crud sau gătit, fiert sau abur, sote sau la microunde.

Dacă vă hotărâți să fierbeți broccoli, tăiați bucățile mari în două, astfel încât vârfurile să râmână deasupra apei. E esențial să le gătiți într-o tigaie, fără capac până se înmoaie.

Atenție!

Este foarte ușor să fierbi prea tare broccoli, el devenind foarte moale sau chiar un terci. Aveți mare grijă să îndepărtați orice insectă care se poate ascunde între buchețele prin înmuierea lui în apă cu sare, timp de 10 minute înainte de preparare.

Felicia Iederă

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *