Mamele au nevoie de pauze – toata lumea stie acest lucru, iar psihologii se pare ca s-au pus de acord si le recomanda mamicilor sa plece in vacanta fara copii, cel putin o data pe an, pentru sanatatea lor mintala.

Fara copii in vacanta – relaxare sau egoism?

Faptul ca o mama pleaca in vacanta fara copii ar putea fi privit ciudat de unele persoane, iar altele ar putea s-o acuze pe femeia respectiva de egoism. Specialistii ne spun insa ca nu e cazul sa ne gandim la asta. „Pentru copii e foarte important echilibrul in familie, iar echilibrul in familie nu poate fi obtinut daca mama e pur si simplu epuizata”, declara Dr. Nava Silton, profesor de psihologie la Universitatea Marymount din Manhattan, scrie unica.ro.

Cu alte cuvinte, sa fii mama nu inseamna sa te sacrifici total, asa cum noi am tot auzit, inca din copilarie. Mamele sunt oricum cele care sunt cel mai mult implicate in vietile copiilor, mamele au job-uri, mamele sunt cele care mentin ordinea si curatenia in casa – au o multime de responsabilitati. Drept urmare, de ce nu ar avea si dreptul la o vacanta fara copii? La o vacanta in care sa uite de griji si de toate aceste responsabilitati…

Conform recomandarilor specialistilor, mamele ar trebui sa plece in vacanta cel putin o data pe an fara copii, iar ideal ar fi ca ele sa fie insotite de partenerul de cuplu. Insa daca acest lucru nu e posibil, din diverse motive, mamele pot pleca si cu alti prieteni in vacanta ori chiar singure.

„Da, eu am facut asta. M-am intors din vacanta o mama mai buna. Mai rabdatoare. O sotie mai buna. Inveti sa apreciezi cu adevarat ce ai acasa doar atunci cand reusesti sa te detasezi de tot. Chiar si doua zile pot face minuni pentru sanatatea ta mintala”, a marturisit o mamica care a avut curajul sa plece in vacanta fara copilul ei.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *