In data de 10 mai 2011 fotbalistul Mihai Nesu cadea secerat in urma unui duel la minge, verdictul medical fiind crunt: vertebra cervicala rupta. De atunci viata fotbalistului cu 3 campionate la Steaua si o Supercupa a Romaniei s-a transformat intr-o lupta a fiecarui gest, purtata din caruciorul special. Dar aceasta incercare l-a deschis mult spre Dumnezeu.

Anul acesta, pe 10 mai, Mihai Nesu scria pe pagina fun datiei sale : „8 ani din noua mea viata. Slava lui Dumnezeu pentru toate”

„Am ajuns la concluzia ca scopul omului pe pamant este dobandirea Duhului Sfant si a sfinteniei. Sfantul Ioan Gura de Aur spunea ca cel mai mare dar primit de la Dumnezeu este suferinta si boala. Asa ca eu incerc sa multumesc pentru ce imi este dat si sper sa imi dea putere sa trec peste fiecare zi”, scria acesta pe Facebook cu alt prilej, scrie altarulcredintei.md.

Dupa accident, fotbalistul Mihai Nesu a infiintat Fun datia Mihai Nesu cu ajutorul careia ajuta copii cu diferite dizabilitati neuromotorii. Deschisa in 2015, in prezent Centrul de recuperare din Oradea ajuta 80 de copii, totul sub patronajul spiritual al Sfantului Ierarh Nectarie. In viitor doreste extinderea centrului pentru a ii ajuta si pe adulti. Propriul sau program de recuperare il imbina cu orele petrecute cu copiii care il asteapta si se bucura de fiecare intalnire.

„Vreau sa fac parte din echipa lui Hristos – daca nu-L ai pe Dumnezeu, n-ai nimic in viata”, spune fostul sportiv international.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *