In cadrul proiectului de strangere de fonduri in beneficiul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures, peste 100.000 de clienti ai librariei online Libris au donat pentru Salvati Copiii. Suma stransa in urma donatiilor a fost utilizata integral pentru achizitia unui aparat de ventilatie Maquet Servo-U si a unui monitor Spectrum M4, in valoare de 105.000 de euro.

In Romania se nasc anual 1.000 de nou-nascuti cu malformatii conge nitale cardiovasculare care trebuie operati in primul an de viata, conform opiniei specialistilor. Aproximativ 10% dintre acestia reprezinta urgente care trebuie tratate chirurgical in perioada neonatala. In Romania se efectueaza anual aproximativ 450 de interventii cardiovasculare pediatrice, dintre care 300 sunt realizate la Targul Mures, conform estimarilor medicilor, scrie bizbrasov.ro

”Clinica de la Targu Mures este un pilon fundamental in ceea ce priveste patologia cardiaca a nou-nascutilor. Aici ajung nou-nascuti din intreaga tara, care au nevoie de interventie medicala prompta. Am lucrat cu medicii – o echipa formidabila, care s-a dezvoltat de la an la an – pentru a putea aduce in clinica de chirurgie cardiaca aparatura medicala de care ei au nevoie, pentru a-i ingriji pe cei mai vulnerabili, nou-nascutii cu malformatii cardiace. Performantele de la Targu Mures sunt remarcabile si dotarea acestei clinici reprezinta o prioritate vitala pentru Romania. Mizam pe parteneriatul cu medicii, pentru a-i salva pe micutii nostri luptatori”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Dotarea de la Targu Mures este cea de-a noua realizata in cadrul parteneriatului dintre Libris si Salvati Copiii. Clientii librariei online au optiunea sa adauge in cosul de cumparaturi o suna la alegere, directionata integral catre Salvati Copiii. In cei patru ani de la initierea parteneriatului Salvati Copiii – Libris, clientii au donat in total 320.000 de euro, donatia medie crescand de la 3,14 lei la 4,72 lei.

„O societate preocupata de sanatatea fizica si emotionala a membrilor sai este o societate preocupata de viitor. Faptul ca 100.000 de clienti Libris au reusit, in 10 luni de zile, sa stranga suma de 105.000 de euro pentru a ajuta la aceasta dotare este impresionant. Acesti oameni interesati de lectura, atenti la ceea ce se intampla in jurul lor si constienti ca schimbarea o sustine fiecare dintre noi, putin cate putin, ne fac sa privim cu incredere spre viitor. Le multumim pentru ca s-au raliat demersului nostru si al Salvati Copiii si pentru ca impreuna am reusit sa achizitionam echipamente care, la propriu, salveaza vieti“, a declarat Virgil Onita, Director General Libris.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *