Daca ai vazut vreodata filmul Inception esti deja familiarizata cu visele in care o persoana este constienta ca viseaza. Este un fel de stare hibrida intre somn si trezire, pe care cercetatorii au descoperit cum s-o exploreze.

Acest exercitiu te scapa de stres, anxietate si cateva alte probleme psihologice, deoarece in creier exista cateva similitudini intre acest tip de visare si psihoza. In principiu, cand vezi un vis te simti precum o persoana cu probleme psihice, ceea ce inseamna ca daca reusesti sa-ti controlezi visele te vei simti mult mai bine.

La modul general, cercetatorii sustin ca:

1. Cei care au cosmaruri pot invata sa le controleze, astfel incat sa se poata trezi oricand.

2. Iti poti construi propriile vise daca iti imaginezi cum ar fi sa traiesti anumite momente frumoase daca ar fi reale. Astfel, sufletul si mintea iti vor fi influentate de emotii pozitive, care vor ajuta in tratarea stresului si anxietatii.

3. Artistii isi pot extrage inspiratia din vise, precum a facut-o Mendeleev cand a realizat tabelul elementelor periodice.

Prin controlarea viselor te poti duce pe insule pline de unicorni, poti zbura sau poti fi un star, deoarece tu dirijezi actiunea si astfel ajungi sa fii mai fericita, mai putin stresata si sa scapi de anxietate. Procesul se numeste „incubator de vise” si presupune sa repeti in minte o scena in timpul zilei, ca noaptea sa-ti apara in vise.

De exemplu, daca vrei sa rezolvi o anumita problema intr-un vis, ar trebui sa te gandesti la ea inainte sa te culci. Daca este o problema personala, trebuie sa te gandesti la persoana cu care esti in conflict, daca esti un artist care nu mai are inspiratie, imagineaza-ti o panza goala si in timpul somnului mintea ta va incerca sa gaseasca o solutie. De asemenea, este indicat sa tii un jurnal al viselor, in care imediat ce te trezesti sa-ti notezi tot ce-ai visat, cu lux de amanunte, ca sa nu uiti mai tarziu si pe masura ce trece timpul vei gasi puncte comune intre vise.

In plus, in fiecare noapte inainte sa te culci, repeta in gand „O sa fiu constienta ca visez”. Pe langa aceste teorii, cu ajutorul noilor tehnologii, cercetatorii au putut crea si un dispozitiv bazat pe stimuli electrici, care se poate folosi fara probleme pentru a demonstra ca visele te ajuta sa procesezi emotiile si fricile, deoarece de indata ce ai acces la inconstient, vei deveni o persoana mai calma si iti vei putea rezolva traumele psihologice.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *