Ne mai departe foarte puțin timp de momentul în care unul dintre cei mai iubiți oameni ai lumii, Papa Francisc, va face o vizită în România: 31 mai – 2 iunie. Iată care este programul acestuia.

Sfântul părinte va ateriza pe Aeroportul Henri Coandă la ora 11.30

Potrivit Bisericii Catolice, Suveranul Pontif va pleca de la Roma spre București vinri 31 mai 2019, în jurul orei 08.00, iar la ora 11.30 avionul va ateriza pe aeroportul internațional Henri Coandă din Capitală. Aici va avea loc primirea oficială, apoi Papa Francisc va merge la Palatul Cotroceni, unde se va desfășura ceremonia de bun venit.

Tot la Palatul Cotroceni, Papa va avea o întâlnire atât cu președintele României, Klaus Iohannis cât și cu premierul, Viorica Dăncilă. Ulterior, în jurul orei 15.45, Papa Francisc se va întâlni, în privat, cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhiei din București. Și tot vineri, 31 mai, Papa va merge să viziteze noua Catedrală Ortodoxă, apoi va ține Liturghia la Catedrala Sfântul Iosif din București, unde a celebrat aceeași slujbă și Papa Paul Ioan al II-lea.

Va urma o plimbare a Papei cu papa-mobilul, pentru a-i saluta pe credincioșii români. Sâmbătă, 1 iunie, Paspa va pleca la Bacău, unde va ține Sfânta Liturghie la Sanctuarul din Şumuleu – Ciuc, apoi va fi transportat cu elicopterul la Iaşi, unde va vizita Catedrala catolică din oraș. Pe 1 iunie, în jurul orei 19.00, Papa Francisc se va reîntoarce în București.

În ultima zi petrecută în România, Papa Francisc va pleca spre Sibiu, apoi către Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii. Papa Francisc va părăsi România duminică, în jurul orei 17.30, de pe aeroportul din Sibiu.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *